Hangolódjunk: szöveges és videós felvezetők a mai NBI/A-s meccsekhez

Így látják a résztvevők a Szolnok-Albát, a Kecskemét-Paksot, vagy éppen a Kaposvár-Falcót - nézzük, hogy mit várnak a mai hét meccstől!

Egis Körmend - DEAC

A vendégeknél Farkas Attila továbbra sem bevethető, míg a hazaiaknál Justin Tuoyo nem teljesen egészséges. 

A vaol.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

A deacbasket.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

JP Auto-JKSE - Pécsi VSK-VEOLIA

A Jászberénynél Wallace, Cseh és Molnár is sérüléssel bajlódott a héten. 

Kerpel-Fronius Balázs (JKSE) videóinterjúja):

Supola Zoltán, PVSK (pvsk-panthers.hu): Nem hinném, hogy favoritnak lehetne minket tekinteni. A Jászberény hazai pályán veszélyes, kifejezetten erős kezdő ötöse van. Egyáltalán nem számítok könnyű meccsre. Ugyanakkor viszont muszáj nyernünk. Hazai pályán olyan meccseket buktunk el mostanában, amiket nyerni kellett volna. A Zete, a Kecskemét és az ASE elleni vereségeket valahogyan vissza kell hoznunk. Nincs más lehetőségünk, mint idegenben megnyerni az olyan meccseket, mint például a Sopron, vagy a Szeged elleni. És természetesen ide sorolhatom a Jászberényt is. Nagyon jó lenne, ha tényleg folytatódna a sorminta, de biztos, hogy nagyon meg kell dolgoznunk a sikerért.

Nebojsa Dukics (PVSK) videóinterjúja:

Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A hazaiaknál Baki Gergely nem tudott játszani hét közben, míg a vendégeknél Perl Zoltán és Milos Boriszov sem teljesen egészséges, mindkettejük játéka kérdéses.

Fekete Ádám (Kaposvár) videóinterjúja:

Kucsora Csaba (Falco) videóinterjúja:

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE

Horváth Kristóf, Kecskemét (ktekosar.hu): Az első mérkőzésen, Pakson sima győzelmet arattunk, de azt el kell felejtenünk, hiszen ez egy teljesen új találkozó. Tudjuk, hogy Seth Allentől megváltak, de ezzel nem foglalkozunk, ugyanúgy készülünk, mintha ő is játszana. Kellemetlen ellenfél az ASE, jó dobókkal, jó koncepcióval és egy elég felkészült, elismert edzővel. Parázs meccsre számítok, a Paks pihent a héten. Meg kell találnunk a módot a minél jobb regenerációra, és gyakorlatilag nekik kell mennünk. A szurkolóink fantasztikusak, mindig bizonyítják, hogy egyedülállóak az országban. Szegeden is óriási hangulatot teremtettek, bízom benne, hogy szombaton is minél többen kilátogatnak.

Teo Cizmic, ASE (kosarlabda.ase.hu): Roppant kemény találkozó vár ránk. Ott lihegünk egymás nyakán, ezért persze nagyon fontos lenne megnyerni ezt a mérkőzést, de mire megyünk vele, ha utána kikapunk hazai pályán valaki más ellen? Minden meccset meg kell nyernünk, ha el akarjuk érni a céljainkat, nincs mese. A kecskeméti játkosok jó része hosszú ideje ismeri egymást, évek óta együtt játszanak, ami komoly előnyt jelent számukra, ha ezt kompenzálni szeretnénk, akkor megkettőzött energiával kell játszanunk ellenük. Derasimovic mindenhonnan tüzelni fog, őt mindenképp meg kell próbálnunk limitálni. Thompson alapvonaltól alapvonalig játszva segíti a csapatát, nála arra kell odafigyelni, hogy ne tudjon indulni, illetve Wittmann hármasaira is nagy figyelmet kell fordítanunk. Oda kell figyelnünk a pick&roll védekezésünkre, mert az ellenfél rengeteg p&r-t játszik. Sok apróság lesz még, ami eldönti, melyik csapat nyerni a meccset, de ezek általában ugyanazok: a lepattanózás, a gyorsindítások és az eladott labdák. És ami a legfontosabb továbbra is: be kell dobni azokat az üres helyzeteket. Pécsen bedobtuk őket a végjátékban, meg is lett a meccs.

MAFC - Zalakerámia ZTE KK 

A mafcbasket.hu szöveges felvezetője ezen a linken olvasható - Bennett Davis továbbra sem bevethető.

Horváth Ákos (ZTE) videóinterjúja:

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák 

Kántor Olivér (Sopron) videóinterjúja:

Kerpel-Fronius Gáspár (Szedeák) videóinterjúja:

Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár 

Tóth Ádám (Szolnok) videóinterjúja:

Filipovity Márkó (Alba) videóinterjúja:

 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus