Hangolódjunk: szöveges és videós felvezetők a mai NBI/A-s meccsekhez

Nézzük, hogy mit várnak az érintettek a mai hat találkozótól. 

 

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Remélem, hogy a legutóbbi két győzelmünk – a Szolnok és a Venezia ellen –, jó alapot ad a következő mérkőzésekhez. Sok múlik a dobóformán, a kinti dobások eredményességén. A Szeged okozhat meglepetést, ezért fegyelmezetten kell játszanunk.

Andjelko Mandics, Szedeák (szte-szedak.hu): Ellenfelünk már biztosan a felsőházban fog szerepelni, erejét pedig az is megmutatta, hogy a bajnokságban legutóbb Szolnokon nyerni tudott, de e mellett legyőzték a Velencét is, még ha a hátrányukat ezzel nem is tudták ledolgozni. Jó hozzáállással és megfelelő koncentrációval van esélyünk szombaton, az biztos, hogy nem fehér zászlókkal a kezünkben fogunk megérkezni a csarnokba. Remélem, hogy a játékunkat nem jellemzi majd olyan kihagyás, mint ami Jászberényben előjött a harmadik negyedben. A Körmend minden hibánkat meg fogja büntetni, ebben biztos vagyok, ezért ezekre különösen figyelnünk kell.

Andrija Csirics (Szedeák) videóinterjúja:

JP Auto-JKSE - Alba Fehérvár 

Molnár Marcell (Jászberény) videóinterjúja:

Filipovity Márkó (Alba) videóinterjúja:

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 

Pongó Máté, Kecskemét (ktekosar.hu): Idegenben egy nehéz mérkőzést játszottunk a Kaposvárral, amely általában három magasemberrel van a pályán. A palánkok alatti terültet jól kell védenünk, illetve a védőlepattanókra oda kell figyelnünk. Támadásban ki kell használnunk azt, hogy mi alacsonyabbak és gyorsabbak vagyunk. Jól kell játszanunk, ha nyerni szeretnénk. Tomo nagyszerű formában van, úgy gondolom, hogy teljesen nem lehet kikapcsolni. Valamennyire redukálnunk kell a pontjait, illetve a támadólepattanóit, hiszen azokból veszélyes. Volt pár olyan mérkőzésünk, amelyet hazai pályán meg akartunk nyerni, azonban nem sikerült. Javítani szeretnénk, jó lenne, ha minél többen kijönnének szurkolni, és együtt sikerülne megszereznünk a győzelmet.

Pongó Máté (Kecskemét) videóinterjúja:

MAFC - Atomerőmű SE 

Peringer Balázs (MAFC) videóinterjúja:

Teo Cizmic, ASE (kosarlabda.ase.hu): Troy és Ricky továbbra sem százszázalékosak, illetve János is kisebb sérüléssel küzd, de remélem, hogy mind a hárman tudják vállalni a játékot szombaton. Nem lesz könnyű mérkőzés, nem szabad lebecsülnünk az ellenfelünket, náluk lesz a hazai pálya előnye. Az edzések mellett már szerdán elkezdtük a videózást, taktikai felkészülést. A MAFC játékára jellemző, hogy gyakran váltogatják a védekezésüket egy meccsen belül, támadásban pedig sokszor alacsonyabb szerkezetben állnak fel, így próbálják kizökkenteni az ellenfelüket. A felsőházba jutásért harcolunk továbbra is, ezért motiváltan, fókuszáltan és okosan kell játszanunk.

Schmidt Béla (Paks) videóinterjúja:

Pécsi VSK-VEOLIA - DEAC

Bíró Olivér, PVSK (pvsk-panthers.hu): Kicsit kaotikus volt a hetünk, újra sérülések és betegségek tarkították a munkát. Ennek ellenére azért a lényeges elemeket megbeszéltük és gyakorolni is tudtuk. A DEAC ellen mindenféleképpen nyernünk kell. Egy kicsit hasonló meccs lesz, mint a Kaposvár elleni. Győzelmi kényszerben vagyunk, mint ahogyan a Debrecen is. Biztosan nagy csata lesz, de remélem végül, főleg hazai pályán mi fogunk győzni.

Devin Brooks (PVSK) videóinterjúja:

Berényi Sándor, DEAC (deacbasket.hu): Nagyon stabil csapat a Pécs, ezt hétről-hétre bizonyítják, a légióscserével pedig tovább erősödtek. A két amerikaijuk meghatározza a játékukat, a többiek pedig nagyszerűen egészítik ki őket. Elég széles rotációval dolgoznak, többen is képesek jó teljesítményre, kellemetlen szerkezetük miatt pedig nehéz is ellenük játszani. Decemberben a győzelem kulcsa az volt, hogy sikerült kikapcsolnunk Durham-et a játékból, de ez most egy teljesen más mérkőzés lesz. Mindkét csapatnak nagyon fontos lesz ez a találkozó, ők minél több győzelemmel szeretnének bekerülni a középházba, hiszen a végső céljuk minden bizonnyal idén is a rájátszás kiharcolása. Nekünk minden sikerre égetően szükségünk van, és bár most sem mi vagyunk az esélyesek, mondanom sem kell, mit jelentene a csapat számára egy idegenbeli bravúrgyőzelem. Az alapszakaszból hátralévő négy fordulóban nagyon nehéz a sorsolásunk, de mivel minden eredményt viszünk magunkkal az alsóházba, ezért fontos lenne minél jobb helyzetből megkezdenünk azt. Sokat készülünk a Pécsből, de a legfontosabb az lesz, hogy motiváltan lépjünk pályára, és agresszívan védekezzünk, mert csak így lehet esélyünk a győzelemre. 

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 

Bencze Tamás, ZTE (ztekosar.hu): A Sopron ellen nyerni szeretnénk, csakúgy, mint a hátralévő mérkőzéseinken is, hogy elérhessük a felsőházat. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a soproniak kezdik megtalálni a játékukat a kezdeti rossz szériájuk után. A csapatvédekezésünk nagyon fontos lesz és remélem a támadásaink is gördülékenyek lesznek. Győzelmi kényszerben vagyunk, de kellően higgadtnak kell maradnunk, különben újra görcsösek leszünk és nehézzé tehetjük az összecsapást.

Gáspár Dávid (ZTE) videóinterjúja:

Mészáros Máté (Sopron) videóinterjúja:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus