Hangolódjunk: szöveges és videós felvezetők a mai NBI/A-s meccsekhez

Jön a középszakasz második játéknapja, ezúttal már hat meccsel, megkezdődnek az alsóházi mérkőzések is. 

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár

Bernard Thompson, Kecskemét (ktekosar.hu): Kiváló eredményt produkáltunk azzal, hogy odaértünk az ötödik helyre. Az alapszakaszban idegenben jobban ment a játék, nagy győzelmeket arattunk. Ha következetesen, magas szinten játszunk, úgy gondolom, hogy jól szerepelhetünk majd a rájátszásban is, de az még odébb van. A Falco ellen vereséget szenvedtünk, a jövőben jobban kell védenünk a tranzíciós játékokat, illetve magasabb százalékkal kell értékesítenünk a hárompontosokat. Kemény meccsre számítunk, hiszen az Alba egy nagyon erős csapat, de úgy gondolom, hogy készen állunk. Az edzőnk, Forray Gábor kiválóan felkészített minket, nekünk csak ki kell menni a pályára, és megvalósítani az előre eltervezetteket.

Peresztegi Nagy Ákos, Alba (albakosar.hu): Februárban hazai pályán veszítettünk, tehát van miért visszavágnunk. A fehérvári összecsapást megelőzően nagyon sok, fontos mérkőzést vívtunk a hazai pontvadászaton, a nemzetközi porondon, valamint készültünk a Magyar Kupa debreceni, négyes döntőjére. A KTE elleni vereség a fáradtság számlájára is írható. Volt esélyünk a sikerre, sokáig vezettünk, a végjátékot rontottuk el. Ezúttal természetesen nyerni szeretnénk, tovább erősíteni pozíciónkat a középszakaszban. A Kecskemét harcos, jól összerakott csapat, régóta kosárlabdáznak együtt, jól ismerik egymást, kontrollált játékot nyújtanak a meccseken. Hazai pályán és idegenben is veszélyesek, nagyon fontos, hogy végig koncentráljunk és keményen védekezzünk, ahogy azt tettük legutóbb, az Egis ellen is. Meg kell törnünk a vendéglátókat, akik Fehérváron azzal tudtak nyerni, hogy sikeresen lassították a játékunkat. 

Forray Gábor (KTE) felvezetője:

Trevis Simpson (Alba) videóinterjúja:

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK

Kendrick Perry, Szolnok (szolnokiolaj.hu): Egyáltalán nem kell félnünk tőlük. Mindkét meccs nagyon szoros volt, itthon például egyetlen pont döntött. Viszont nekünk mindkétszer volt hiányzónk, úgyhogy határozottan mondhatom, hogy nincs miért tartanunk a meccstől. Úgy gondolom, hogy támadásban és védekezésben is élesebbnek kell lennünk. A legutóbbi meccsünkön összesen kilenc asszisztunk volt, ez pedig kevés. Vagyis nem osztottuk el megfelelően a labdákat, illetve a dobásokat. Ebben kell előrelépnünk. 

Ferencz Csaba (Körmend) gondolatai:

Az Olaj TV videós felvezetője, interjúkkal:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA

Marko Boltics, Szedeák: Itthon győzelmet várok, mint mindig, amikor a szurkolóink előtt játszunk. Szerintem jó esélyeink vannak, mivel meccsről-meccsre egyre jobban egymásra hangolódunk. Mint tudjátok, sok problémánk volt idén, de tartozunk egy visszavágással nekik, mivel nyertek ellenünk az alapszakaszban, úgyhogy ideje visszafizetni az adósságot.

Marko Boltics (Szedeák) gondolatai:

Harazin Tamás (PVSK) felvezetője:

Kaposvári KK - Atomerőmű SE

Schmidt Béla, ASE (kosarlabda.ase.hu): A legutóbbi kaposvári mérkőzésen abszolút meccsben voltunk, győzelmi esélyeink voltak, egy utolsó másodperces buta hibából kaptunk gólt. Ilyen játék a kosárlabda, a tapasztalatokat fel kell használni, de a mostani egy másik mérkőzés lesz, tiszta lappal kell indulnunk. Hátvéd poszton Gibbs-re kell nagyon figyelnünk, az ő erősségeit kell levédenünk. Emellett a szerkezetváltásaikra, illetve Ivosev megtartásra készülünk.  A játékunk nagyon fontos eleme, befolyásoló tényezője, hogy jó külső dobásaink legyenek. Megvannak hozzá a dobóink, akár magasabb posztokon is. Ha ezek sikerülnek, akkor partyban tudunk maradni, és ki-ki meccsre vagyunk bárki ellen képesek. Emellett nagyon fontos, hogy a legelső pillanattól kezdve jól védekezzünk, mind fizikálisan, mind taktikailag. Ne késsünk le a besegítésekről, a csapdázásokról, a 2-2-et, az 1-1-et jól védjük, és a lepattanók is nagyon fontosak. Azt hiszem minden ellenfél ellen ezek a legfontosabbak. Guinn felépült, jelen állás szerint mindenkire számíthatok, optimistán várom a mérkőzést.

Baki Gergely (Kaposvár) szavai a találkozó előtt:

Medve Máté (ASE) videóinterjúja:

DEAC - Soproni KC

Berényi Sándor, DEAC (deacbasket.hu): Törleszteni valónk is van a Sopronnal szemben, hiszen egy hónappal ezelőtt legyőztek hazai pályán minket, ami egy nagyon fájó vereség volt. Sok buta hibát követtünk el, remélem ezeket a szerdai meccsre sikerül kijavítanunk. Az alsóházban már minden mérkőzés duplán számít, így ez a két mérkőzés előny nem nyugtathat meg minket. Ezen a találkozón is nagyon fontos lesz a lepattanózás, azt gondolom, hogy nálunk ez szinte az egész szezonban kulcskérdés volt, ahogyan a védekezésben való agresszivitás is, hiszen ez legtöbbször magával hordozza az eredményes támadójátékot is.

Sabáli Balázs, Sopron (sakc.hu): A cél egyértelmű: a középszakaszban minden meccset meg kell nyerni, csak így lehet esélyünk arra, hogy elkerüljük a playoutot. Jó alapot, önbizalmat kell adjon, hogy az alapszakasz második felében mindhárom, az alsóházi középszakaszban szereplő ellenfelünket legyőztük, ráadásul a MAFC-ot és a DEAC-ot idegenben. Ezeken a mérkőzéseken egy fegyelmezett, koncentrált SKC volt a pályán. Egyértelmű, hogy célunk eléréséhez a középszakaszban is ilyen játékra lesz szükség. Úgy látom, mindenki tudja, átérzi a feladat súlyát, a tétet, és ennek megfelelően készültünk. Sajnos sérülések nehezítették felkészülésünket, nem tudtunk teljes létszámmal edzeni, de remélem, Dénes Gabin és Élő Bálinton kívül mindenki hadra fogható lesz.

Berényi Sándor (DEAC) videós felvezetője:

Sabáli Balázs (Sopron) interjúja:

JP Auto-JKSE - MAFC

Ismet Sejfic, JKSE (jkse.hu): Nagyon motiváltak vagyunk, különösen az ASE elleni győzelem után. A MAFC egy nagyon jó csapat, igazán jó egyéniségekkel, de azt, gondolom, hogy mi jelenleg sokkal jobbak vagyunk. Erős csapatjátékkal és jó védekezéssel meg fogjuk tudni nyerni ezt a meccset is.

Cseh György (JKSE) nyilatkozata:

Misek Levente (MAFC) videóinterjúja:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus