Hat triplával járult az első idegenbeli sikerhez

A hétvége meglepetése volt, hogy a MAFC megszerezte első idegenbeli győzelmét. A Zalaegerszegen diadalmaskodó fővárosi együttes egyik nyerő embere a zalaiak kosarába 8 triplakísérletéből hatot beemelő Fodor Kristóf volt, vele beszélgettünk a bravúrról.

- Mikor érezted, hogy a te napod lehet?

- Az első dobásnál.

- Nyilván bement és megnyugodtál...

- Nem ment be, de nem gondolkodtam rajta, hogy eldobjam-e vagy ne.

- Ezek szerint korábban igen?

- Sokszor van, hogy a meglévőnél jobb helyzetet keresek. Ezen a meccsen azonban később sem gondolkodtam a dobásom előtt. Szerencsére beestek a következők és elkaptam a fonalat. És ezt látva pedig könnyebben találtak meg, kerestek a labdával a többiek.

- Már a Jászberény ellen is közel voltatok a győzelemhez, mennyiben volt ez más meccs a ti szemszögetekből?

-  Nagyot küzdöttünk azon a meccsen is, de ott nagyon elmentek az elején, most pedig, amikor jobban elmentek, azért akkor is 10 ponton belül voltunk, nem kellett akkora hátrányt ledolgozni, s most a végén nekünk volt némi szerencsénk.

- Jelentős változás volt szerkezetben, hiszen most két középjátékossal játszottatok, az amerikai bedobó Neiko Hunter helyett a görög center Sztavrosz Tuciarakisz került a csapatba. Ez a jelek szerint jól "sült el", miben változott a játékotok?

- Sajnos Neiko beteg lett a hét második felében, de Sztavrosz már jó ideje edzésben van, és így két centeres játékkal próbálkoztunk. Sztavrosz és Riccardo teljesen jól megfértek egymás mellett a palánk alatt, s lehet, ezért volt nekünk több helyünk, lehetőségünk. Mindketten jó csapatjátékosok, keresik a jó helyzetben lévő társakat, és ha úgy adódik, befejezik az akciókat.

- Volt némi  pikantériája is a meccsnek... A korábbi klubigazgatótok, Doleschall Miklós Zalaegerszegre való távozása téma volt, esetleg adott plusz motivációt?

- Nem foglalkoztunk vele egyáltalán, mi is csak internetről olvastuk jó páran, hogy így döntött. Nekünk a dolgunk az, hogy játsszunk keményen és tegyünk meg mindent, amit gyakoroltunk és tudunk a MAFC sikeréért.

- Nagy lehet az öröm úton hazafelé. Hogy látod, mit jelenthet az első idegenbeli siker a folytatásra?

- Már nagyon szerettünk volna végre nem úgy hazautazni egy meccsről, hogy azon kelljen gondolkodni, miért is kaptunk ki. Kicsit kiélvezzük a sikert, de a célunk, hogy elkerüljük a kiesést és tudjuk, hogy ehhez sokat kell még tenni. A hátra lévő meccsek ugyancsak nagyon fontosak. Hétfőtől új hét, megyünk tovább - de már abban a tudatban, hogy idegenben is tudunk nyerni!

Foto - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus