Hendlein Roland örül a negyedik helynek

A Kaposvár a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét a negyedik helyen zárta a bajnokságot. Sérülések, szezon közbeni keretváltozások és Wayne Chism távozása is nehezítette a dolgukat. Hendlein Rolandot kértük meg, hogy értékelje a KKK évét.

- Voltak sérüléseink, kis túlzással öten játszottuk le ezt a bajnokságot, de összességében ez a negyedik hely több mint jó. Összességében azt mondom, hogy jól teljesítettünk, talán a harmadik hely lett volna egy kicsit jobb, ha Wayne marad, talán meg is lett volna. Itt a végén sajnos én is hibáztam, meg más is volt a csapatban. Mindig tudtuk, hogy ki ellen mit kell játszani, mit kell védekezni, készültünk a felsőházra, úgy mint tavaly is. Egy olyan csapat jött létre, amely nagyon rendben van mentálisan és fizikálisan is, szóval a vezetőség, különösen Fekete Ádám munkája nagyon meglátszik az utóbbi időben.

- Wayne távozását nagyon sajnálom, de Bennet azóta tökéletesen beépült a csapatba és a játékba is. Teljesen mást játszunk vele támadásban, ő nem egy tipikus center, de nem is igazi négyes, valahol a kettő között, de Ádám remekül találta meg a helyét a pályán és bár ezt nagyon nehéz év közben kivitelezni, mégis sikerült, az új rendszer is tökéletesen működött és eredményesek tudtunk lenni. Szóval nagyon sajnálom, hogy Wayne itt hagyott minket, vele talán más lett volna az eredmény, de jól sikerült pótolni és mindig abból kell főzni, ami van.

- Év elején, ha valaki azt mondja, hogy negyedikek leszünk azzal a csapattal, ami akkor volt, azt mondjuk, hogy jó, ez hülyeség… aztán mégis megcsináltuk azt, amit kevesen gondoltak. Nem volt reális ez a helyezés, mert volt több olyan csapat is, aki erősebbnek tűnt, de aztán mégis mi kerültünk ide. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra és a vezetőségre, aztán, hogy mi lesz jövőre, arról sajnos még nem tudok sokat mondani, mert nem tudom, hogy fog kinézni a keret. Hamarosan kiderülnek azért dolgok, Fodor Marci és én biztosan maradunk, de a többi már a jövő zenéje.

 

Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus