Holiday a garantált NBA-szerződés küszöbén

Az előző idényben a Szolnoki Olaj KK-ban vitézkedő Justin Holiday még nem biztos, hogy ott lesz a Golden State Warriors alapszakaszkeretében, de egyre nagyobb esély mutatkozik erre. Rusty Simmons (San Francisco Chronicle) írt róla egy cikket ma hajnalban, amelyben megszólalt a játékos mellett az édesanyja is, a Warriors vezetőedzője, Steve Kerr pedig agyba-főbe dicsérte, szerinte egyértelműen NBA játékos Holiday.

"Soha nem gondoltam volna korábban, hogy a tengerentúlon fogok játszani, mint ahogy azt sem, hogy a D-Ligában. Már mindkettőt megtettem." - mondta az Olaj volt játékosa, Justin Holiday. "Nagyon sokat kellett tanulnom, de most már boldog vagyok, bármi is fog ezután történni."

"Nem viselkedhetsz gyerekként csak azért, mert nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan te szeretnéd. Nem adhatod fel, főleg akkor nem, ha tudod, megvan a tehetséged ahhoz, hogy elérd a céljaid. Annyit kell dolgoznod, hogy megvalósíthasd az álmaidat, én pedig most épp ezt teszem."

Simmons szerint - aki egyébként a Warriors beat writere (gyakorlatilag olyan újságíró, aki mindent tud a csapatról, a belső infókat is azonnal kapja) - a 25 éves, állandóan mosolygó játékos az egyik legkedveltebb személy a társai körében, és Steve Kerr vezetőedző nyilatkozata is ezt támasztja alá.

"Hihetetlen fickó. Nagyon sokat dolgozik, okos kosaras és igazi csapatjátékos. Justin ebbe a ligába tartozik. Minden játékos, aki a nehezebb utat (D-Liga, európai bajnokságok) kénytelen végigjárni, nagyon jó és egészséges nézőpontot kap a sportról és az életről is. Nagyon sokat tanulnak idő közben, és tudják, mit kell tenniük a sikerhez. Folyamatosan dolgoznak, mert megtanulták, semmit nem adnak ingyen, mindenért meg kell küzdeniük. Ez az egyik dolog, ami miatt nagyon kedvelem, amellett persze, hogy egy kitűnő játékos is."

Holiday egyébként igazi kosaras családból származik, hiszen édesanyja és édesapja is az Arizona State játékosai voltak anno, az anyukája az első női profi ligában is szerepet kapott. 14 hónappal fiatalabb öccse, Jrue Holiday jelenleg a New Orleans Pelicans irányítója, és volt már All-Star is, húga, Lauren a UCLA-n kosarazott, amíg abba nem kellett hagynia agyrázkódások miatt, a legfiatalabb testvérük, Aaron pedig állítólag a legtehetségesebb mindnyájuk közül.

Holiday erről annyit mondott, hogy más az életük, és mindig is más utat kellett bejárniuk. Ő nem volt All-Star és draftolni sem draftolták, de Jrue miatt mindkettőben volt némi része, ez pedig nagyon sokat segített számára.

Édesanyja, Toya Holiday a családon belüli állandó rivalizálásról, versengésről mesélt Simmonsnak. A családi közös estéket és napokat be kellett például szüntetni náluk, mert a társasjátékok darabkái túl gyorsan és túl sűrűn kezdtek röpködni a nappaliban. Nemrég kirándulni voltak a tágabb családi körrel, ahol kettéosztották a társaságot egy kis vetélkedéshez, Jrue pedig nemes egyszerűséggel elgáncsolt egy ötéves kissrácot csak azért, hogy ne essen ki. Toya erről annyit mondott, hogy olyan megalázó helyzet volt ez, hogy azt gondolta, beül a kocsiba és egyszerűen hazamegy, de önmagát sem érti, hiszen számítania kellett volna erre.

Ez a versenyszellem van meg Justinban is, aki viszont tudja, hogy ha valamivel megragadhat a Golden State keretében, az most nem a támadójátéka, külső dobásai, hanem a védekezése.

"Nem kell Steph Curry és Klay Thompson feladatát elvégeznem, ezt gyorsan megértettem. Erről szól egy csapat: együtt kell játszani, és mindenkinek az erősségeire kell építeni. Védekezésben akarok vezér lenni, ott akarok segíteni, mivel a tempóit az ember egyébként sem tudja minden este ugyanolyan hatékonysággal dobni, viszont a védekezésbe ugyanolyan energiát tud fektetni minden mérkőzésen. Kontrolláld azokat a dolgokat, amikre befolyással vagy, a többi miatt pedig ne izgulj."

Az oaklandi együttes jelenlegi 14 garantált szerződéssel rendelkezik, tehát az utolsó fenmmaradó helyért küzd Holiday - úgy tűnik, elég jó esélyekkel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus