Horváth Ákos: Nagy esélyt szalasztottunk el

A 15. forduló nyitómeccsét játszotta egymással a Kecskemét és a Szeged. A vendégek félidőben már 17 ponttal vezettek, ám a szünetben összekapta magát az Ivkovics-legénység és megfordította a találkozót. Az egykor a hazaiaknál pattogtató, ám de most a Szedeákot erősítő Horváth Ákos csalódottan nyilatkozott.

Tegnap elég nagy előnyre tettetek szert, félidőben már 17 ponttal is vezettetek, de mégis kikaptatok. Mi volt ennek az oka?

Igen, ez így van, ahogy mondod. Az első félidőben csapatként játszottunk, mindenki kivette a részét védekezésből, illetve támadásból is. A második félidőre viszont egy egészen másik Kecskemét jött ki a parkettre, megtalálták a zónánk ellenszerét, a támadásaink egyéni irányba mentek, a közelébe nem voltunk annak a ritmusnak, amit az első két negyedben mutattunk. Ezt nekünk úgy kell értékelni, hogy nagyon nagy esélyt szalasztottunk el, de jönnek hozzánk azok a közvetlen riválisok (Körmend, Jászberény), akikkel meg kell harcolnunk a nyolcba jutásért. Ha ezeket a meccseket hozzuk, elég jó helyzetbe tudunk kerülni, de addig még sokat kell dolgoznunk. Tényleg nagyon sajnálom ezt a vereséget, abszolút nekünk állt a zászló.

Hogy érzed magadat Szegeden? Hogy sikerült a beilleszkedés?

Hál’ istennek, ezzel nem sok problémám volt, sok ismerősöm van itt, gondolok első sorban Kiss Zsoltra, a Csorvási fivérekre, Vida Mátéra. A város is fantasztikus, a csapatban remek hangulat szokott uralkodni, most nyilván ez nem így van…

Milyen érzésekkel tértél vissza Kecskemétre?

Ide mindig jó visszajönni. Összesen négy szezont húztam le Kecskeméten, kupagyőztes lettem, rengeteg szép emléket őrzök a várossal kapcsolatban.

Fotó: delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus