Hujdurovic: "Jó csapatot fogunk alkotni"

Nermin Hujdurovic, az Egis Körmend légiósa honlapunknak elmondta, bizakodva várja a szezont és szurkolókkal való találkozást.

Egyénileg nagyon jó szezont tudhatsz magad mögött. Nyíregyházán jól teljesítettél és bekerültél hazád, Bosznia-Hercegovina válogatottjának bő keretébe, mely ez Európa-bajnokságra készült. Hogy értékelnéd a mögötted álló évet, a válogatott meghívót karriered legnagyobb sikerének tartod?

Minden percét élveztem a Nyíregyházánál töltött időnek, nagyszerű csapattársakkal és edzői stábbal dolgozhattam. Jó csapatot alkottunk a fiúkkal, szerencsétlen eset, hogy nem tudtunk több mérkőzést nyerni és a sérülésem véget vetett a szezonomnak. Ami a válogatottat illeti, álmaim kapuja nyílt azzal meg, hogy meghívót kaptam. Ez a legnagyobb megtiszteltetés, azonnal elfogadtam. Egy büszke országból jövök, elmondani sem tudom, hogy mennyire boldog voltam emiatt.

Miként készültél az alapozásra?

Otthon dolgoztam az erőnléti edzőmmel és egy kosárlabda trénerrel. Most már öt napja dolgozom Körmenden, Teo Cizmiccsel. Az edzések nagyon kemények, de mindenki remekül végzi a dolgát. Az új játékosok fegyelmezettek és hajlandóak áldozatokat hozni. Jó csapatot fogunk alkotni.

Sokoldalú magasembernek tartanak, viszont neked melyik a kedvenc posztod? Az erőcsatár vagy a center?

Jobban szeretek négyest játszani, de az utolsó két szezonban centerként számítottak rám, nem voltam olyan szerencsés, hogy kedvenc posztomon játszhassak. Nagyon nehéz manapság jó magasembert találni, ezért az edzők nem haboznak alacsonyabb centerrel játszani, mint például én. Főként támadó oldalon, pontszerzésben tudok legjobban segíteni a csapatnak, de nem futok el, ha más szerepkörben kell játszanom.

A Körmend sok nagy győzelmet és bajnoki sikert szerzett, melyekben a csapatkohézió játszott fontos szerepet. Szerinted mi a legfontosabb dolog egy együttes életében?

Úgy gondolom, hogy az egymás iránti tisztelet, mindent rendben, sorban kell elvégezni, ezt kell mindig szem előtt tartani, teljesen mindegy, hogy támadásról vagy védekezésről legyen szó.

Hallhattál már a körmendi szurkolók fanatikusságáról. Mennyire motivál, ha nagyszerű drukkerek előtt játszhatsz?

Nincs jobb dolog annál, mint amikor tömött lelátók, nagyszerű szurkolók buzdítása mellett kosárlabdázhatsz. Két évvel ezelőtt a szülőhelyem, a Sloboda Tulza együttesében játszottam, ott vannak Bosznia legjobb szurkolói. Átlagosan 3500 néző látogat ki a mérkőzésekre. A körmendi csarnok nem ilyen nagy, de már alig várom, hogy az MTE szurkolók előtt játszhassak.

Slide és Fotó - vaol.hu (Szendi Péter)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus