Így értékeltek a főszereplők a tegnapi NBI/A-s meccsek után

Andjelko Mandics nagyon félt a Sopron elleni meccstől - az SKC a félidő előtt saját hibáiból hozta vissza a meccsbe a Szedeákot - Lóránt szerint küzdésben, akaratban nem volt hiány - Vojvoda és Lóránt szerint is megérdemelt volt a szolnoki siker - Dzunics szerint kapkodva játszottak.

A Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC mérkőzés után a SzegedMa.hu-nak értékeltek a résztvevők:

Andjelko Mandic: “Nagyon fontos győzelem volt. Nagyon féltem ettől a meccstől, mert hiába játszottunk jól, kikaptunk az előző három meccsen. A vége tíz pont lett, de a realitás az, hogy ez egy-két labdás meccs volt. Gratulálok a srácoknak, megmutatták, hogy van karaktere a csapatnak, csapatként jöttünk vissza a meccsbe. A védekezésünk megint jól működött, a legfontosabb, hogy nyertünk. Nem szeretek kiemelni játékost, de Juhos Levente ma extrát játszott.”

Wirth Ádám: “Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Zsinórban három vereségünk volt, mindenki érezte, hogy ez egy komoly lehetőség, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. Jól sikerült a kezdésünk, utána puhábbak lettünk, amit a Sopron kihasznált. Küzdelmes meccs volt, mindkét csapat jobb játékra képes, de végig higgadtak tudtunk maradni, nagy küzdelem árán sikerült behúzni a meccset. Sokat segít a közönség, de a csapat is rászolgál erre.”

Váradi Kornél: “Gratulálok a Szegednek, végig koncentráltan küzdöttek. Amikor minden jól ment, saját hibáinkból visszahoztuk ellenfelünket a meccsbe. Egálnál a könnyű lepattanók és az eladott labdák miatt a Szeged dominálhatott, minden héten ugyanez jellemez bennünket, ekkora megingás nem engedhető meg.”

Takács Norbert: “Gratulálok a Szegednek, agresszívan kezdtek, és ezt tudták is tartani. Voltunk lent és fent, de a végén kicsúszott a kezükből az irányítás. Félidő előtt buta hibákat követtünk el, nem tudtuk megroppantani a Szegedet.”


Az Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK rangadót követően pedig a hazaiak hivatalos honlapjának, az albakosar.hu-nak beszéltek a főszereplők a meccs utáni sajtótájékoztatón:

Lóránt Péter: "Ami hiányzott talán az elmúlt időszakban, küzdésben és akaratban szerintem nem volt hiány. Kicsit talán okosabban játszhattunk volna, megvoltak a dobóhelyzeteink. Abszolút megérdemelten nyert a Szolnok, de ha nagyon pozitív szeretnék lenni, akkor ez már egy jobb mérkőzés volt, mint az elmúlt időszakban."

Vojvoda Dávid: "Tudtuk, hogy ez a mai mérkőzés nem lesz olyan egyszerű. Hozzátartozik az is, hogy szerettük volna kihasználni, hogy az Alba most nincs a legjobb formában, és ezt hál' Istennek remekül megoldottuk a mai mérkőzésen. Ha az összképet nézzük, az egész meccset, akkor szerintem megérdemelten győztünk. 60 pontot tartottuk az Albát, amely azért hazai pályán mindig nagyon jól és magabiztosan játszik, jól dob, keményen védekezik, de hál' Isten mi is odatettük magunkat, és szerintem majdnem minden negyedet megnyerve egy megérdemelt győzelmet arattunk."

Dzunics Braniszlav: "Három negyeden keresztül ott lihegtünk az ellenfelünk után, közel voltunk, de a negyedik negyedben a kritikus pillanatokban nem működött a támadójátékunk, ahogyan az egész meccsen sem. Egyszerűen szervezetlenül, sok hibával, kapkodva játszottunk, így nem tudtuk hozni ezt a találkozót."

Forrás - SzegedMa.hu, albakosar.hu
Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus