Így értékelték a résztvevők a szombati A-csoportos meccseket

A Szolnok a végjátékban a támadólepattanókkal nyert - a KTE bennmaradt az öltözőben a második félidőre - a Paksnál visszaköszöntek a hétközi edzések, a Sopron viszont nem tudta megállítani az első negyedben az ASE-t - a Körmendnél nem teljesen elégedettek, a Pécs pedig támadásban nem mindig választott megfelelően.

A tegnap esti mérkőzések után értékelték csapatuk teljesítményeit a résztvevők.

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Berényi Sándor (debka.hu): – Nem volt szerencsénk mostanában a sérülések kapcsán. Jones és Lilov játéka is kérdéses volt, nem is tudták vállalni végül. Több felállást kipróbáltunk, nem jöttek be. Jó százalékkal dobott a Falco, ez volt a vereségünk fő oka, illetve a szabad labdákra nem csaptunk le időben.

Szrecsko Szekulovics (debka.hu): – Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is volt. Boriszov kis sérüléssel küzd, nem akartam kockáztatni, fontos szerepe lesz a nemzetközi porondon. Sok meccsünk van folyamatában, így nem egyszerű. Rendkívül fontos győzelmet arattunk egy jó hangulatú mérkőzésen.

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA

Gasper Potocnik (vaol.hu): - Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg, mindent ki kellett adnunk magunkból, hogy legyőzhessünk egy jó ellenfelet. A Pécs nagyon jól játszott, számos problémát okozott ma nekünk. A játékosaim ma nem voltak olyan koncentráltak, mint amit elvárok tőlük. Különösen az első félidőben hoztunk rossz döntéseket, számos eladott labdánk volt, amiből a Pécs könnyű kosarakat tudott szerezni. Voltak gondjaink a védekezéssel, amelyekből tisztán dobhattak távolról. De mindent összevetve a lényeg, hogy győztünk egy nehéz mérkőzésen. A cserepadtól ma nem kaptam azt, amit várnék, legközelebb tőlük is többet várok.

Marquis Wright (MTE TV): - Nagyszerű, hogy győzni tudtunk, mert nem volt könnyű ez a siker. Mindkét csapat harcolt. A tanulság az, hogy már az elején játékra készen kell a pályára lépnünk.

Csirke Ferenc (vaol.hu): - Gratulálok a Körmendnek, nem csak a mai győzelemhez, a szerdai továbbjutáshoz is. Energiában a maximumot nyújtottuk a mai mérkőzésen. A fő gondunk az volt, hogy nem mindig jól reagáltuk le a Körmend agresszív védekezését, pedig támadásban gyakran megtaláltuk a jó helyzetet betörések, pozíciós játék után. De sokszor átmentünk egyénieskedésbe, úgy éreztem, hogy egy-két játékos egyedül akarja megnyerni a mérkőzést, és amikor így játszunk, akkor mindig jön a hiba.

Simon Kristóf (MTE TV): - Igazából úgy jöttünk ide Körmendre, hogy javítani szeretnénk a játékunkon ahhoz képest, amit a MAFC ellen produkáltunk, és minden téren előre akartunk lépni. Ez, úgy gondolom, helyenként sikerült, de az első negyedben túl nagy előnyt adtunk a Körmendnek. Nagy küzdelem árán visszajöttünk a második negyedben, olyan 4-5 pont volt a különbség, aztán viszont beragadtunk a harmadik negyedben egy kicsit, ott a Körmendnek könnyű kosarakat engedtünk, támadásban pedig nagyon rossz szelekciókat választottunk. Ezt könyörtelenül kihasználta a Körmend, és úgy gondolom, hogy ott nyerték meg a mérkőzést a harmadik negyed elején.

Próbáltunk visszajönni a meccsbe, küzdöttünk 40 percig, ezt úgy gondolom, nem lehet elvenni a csapattól, de ha ma egy kicsit okosabbak vagyunk támadásban, akkor szerintem egy egál meccset játszhattunk volna. Meg tudtuk volna verni a Körmendet, de nem szabad tőlük elvenni a győzelmet, gratulálok nekik a szerdai parázs meccshez is, ahol sikerült továbbjutniuk a következő körbe a FIBA Kupában. Nekünk nagyon fontos meccsünk van jövő hét szombaton. El szerettük volna felejteni ezt a MAFC meccset, építkezni akartunk ebből. Az eredmény ismeretében és a játékot látván úgy érzem, hogy ez egy jó felkészülés volt a következő heti nagyon kemény meccsre. Azért megyünk Kaposvárra, hogy mindenképpen nyerjünk.

MAFC - Szolnoki Olaj KK

Jovica Arsic (kosarsport.hu): - A játékosok az ilyen mérkőzéseken nagyon motiváltak. Megpróbáltuk a mérkőzést izgalmassá tenni ami 35 percig sikerült is. Sajnos a végén döntőnek bizonyult, hogy a Szolnok több támadólepattanót szedett. Nekünk ez egy jó mérkőzés volt, folyamatosan fejlődünk, keményen dolgozunk tovább.

Fodor Márton (MAFC Kosárlabda): - Azt gondolom, hogy méltó ellenfele voltunk ennek a bajnokesélyes Olajnak. Próbáltuk azt kihasználni, hogy kicsit fáradtan érkeztek, hiszen Macedóniában játszottak kupamérkőzést. Ezúton is kívánok nekik sok sikert a továbbiakban! Tudtuk, hogy egy jó csapat, nem kellett minket motiválni. Azt gondolom, hogy játszottunk egy nagyon jó mérkőzést, és voltak esélyeink, csak egy ilyen csapat ellen nem szabad elkövetni olyan hibákat, mint amiket mi elkövettünk a végén, ezt egy ilyen csapat, mint a Szolnok, ki tudja használni, és meg is tette. Visszaszedték a támadópattanókat, okosan játszottak, és bedobták azokat a helyzeteket, amiket egy ilyen komoly csapatnak be kell dobni.

Jó úton haladunk, szerintem az utolsó két mérkőzésünk jól sikerült, bár egy vereség után lehet, hogy ez egy kicsit furcsán hangzik. Én is mindig a győzelemre játszok, és alapvetően nagyon csalódott vagyok, mert láttam egy kicsi esélyt arra, hogy itt a végén akár meg is foghatjuk őket, de a Szolnok azért egy komoly csapat, úgyhogy kihasználták a hibáinkat. A harmadik negyed elején a közjáték szerintem inkább a Szolnokot zavarta meg abban az időszakban, de nagyon örülök, hogy Szolnokról is ennyien eljöttek, illetve az, hogy majdhogynem mindig telt ház előtt játszunk, nekem nagyon pozitív, és számomra óriási meglepetés is - bár mindig jó hangulatban teltek itt a MAFC-os mérkőzések, volt egy-két emlékezetes számomra is, úgyhogy remélem, hogy ez így is marad.

Dragan Alekszics (kosarsport.hu): - Nagyon dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, és Perry kiesése is problémát okozott, de aztán sikerült normál ritmusra váltanunk. Nagyon jó meccs volt, kitűnő szurkolótáborokkal és hangulattal. A MAFC jól játszott. Kontrollálják a védekezésüket és lassú támadásokat vezetnek, melyből felkészültünk. Elégedettek vagyunk, hogy nyertünk.

Atomerőmű SE - Sopron KC

Teo Cizmic (kosarsport.hu): - Keményen edzettünk a héten, hiszen volt mit bizonyítanunk. Régi igazság, hogy ahogy edzel, úgy játszol, így örülök neki, hogy ezúttal visszaköszönt az, amit gyakoroltunk. Sok dolgunk van még, RT is csak 10 napja van velünk, be kell építenünk. Dolgozunk tovább keményen, és igyekszünk napról-napra, edzésről edzésre előre lépni.

Váradi Kornél (sakc.hu): - Az első negyedben védekezésben nem tudtuk lelassítani a Paks játékát, és nem tudtuk megakadályozni a második szándékú kosarait, harminc pontot kaptunk, ellenfelünk stabil előnyt szerzett. A második félidőben taktikát váltva sikerült feljönni, három labdánk is volt ahhoz, hogy öt pontra feljöjjünk, de mindháromszor eladtuk a labdát, és könnyű kosarakat kaptunk, így a Paks megérdemelten győzött. Ezúton is szeretném megköszönni azon szurkolóink támogatását, akik ilyen messzire is elkísérték csapatunkat. Sajnálatos, hogy ismét ilyen teljesítményt nyújtottunk.

JP Auto - JKSE - KTE-Duna Aszfalt

Nikola Lazics (kosarsport.hu): - A mérkőzés előtt nem voltunk jó helyzetben. Egész héten 7-8 emberrel tudtunk edzeni, és új, amerikai irányítónk sem léphetett még pályára. Kiegyenlített első félidő után védekezésben és támadásban is ellenfelünk fölé kerekedtünk, s közönségünk támogatásával sikerült megszerezni első győzelmünket. Gratulálok a fiúknak.

Forray Gábor (ktekosar.com): - A második félidőre tulajdonképpen bennmaradtunk az öltözőben, ennek meg kell néznünk majd az okait. A Jászberénynek beakadtak az extra dobásai, ez megadta nekik az alaphangot, annyira felspanolta őket, hogy extázisban játszottak. Megérdemelten nyertek, puhán védekeztünk az egész mérkőzés során. Megbeszéltük a szünetben, hogy mit kéne csinálni, de ez nem úgy sült el, ahogy kellett volna. Gratulálok a Jászberénynek.


Forrás - kosarsport.hu, ktekosar.com, sakc.hu, debka.hu, vaol.hu, MAFC Kosárlabda facebook-oldala, MTE TV
Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus