Így értékeltek a trénerek a tegnapi NBI/A-s meccsek után

A Debrecen kihasználta a Kaposvár hibáit, és nagy energiákat mozgósított - a Körmend bámulatos első félidőt produkált - az Alba sikerét a bő öt perc alatt bedobott öt tripla alapozta meg - a Pécsnek mentalitásbeli gondjai voltak - a Sopronnál változtatásra van szükség.

Kaposvári KK - DEAC

Fekete Ádám (delfinek.hu): – Megérdemelten nyert a Debrecen, ehhez pedig gratulálok nekik. Kihasználták, hogy mi ezúttal támadásban és védekezésben is nagyon gyenge napot fogtunk ki. Tanulnunk kell a hibáinkból, és meg kell találnunk a gyenge teljesítményünk okait, mert nem ez a csapatunk igazi arca. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy hátrányban is így bíztattak bennünket.

Berényi Sándor (debka.hu): - Gratulálok a csapatomnak, hatalmasat küzdöttek ma. Egy olyan Kaposvárt sikerült ma legyőznünk, akiket én személy szerint nagyon nagyra tartok, hiszen helyi kötődésű magyar edzővel sikerült egy olyan stabil csapatot kialakítaniuk az utóbbi években, ami sokak számára követendő példa lehet.  Amit a múlt héten elrontottunk a Körmend ellen, abban ma nagyon jók voltunk, gondolok itt a szabadlabdákra és a lepattanókra, melyekért hatalmas energiákat mozgósítottunk. Végig közel tudtunk maradni, a Kaposvár pedig a negyedik negyedre elbizonytalanodott, mi pedig egy nagyszerű sorozatnak köszönhetően 10-12 pontos előnyt tudtunk kialakítani, amely elég volt a végéig.


Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK

Gasper Potocnik (vaol.hu): – Bámulatos első félidő a játékosaimtól, majd számomra egy szilárd harmadik következett, a negyedikben ritmust vesztettünk, de mindezeken túl gratulálok a játékosaimnak, mert igazi csapatjátékot láthattunk tőlük. Jól el tudtuk osztani a játékperceket, ami most nagyon fontos a számunkra. Megyünk tovább!

Bencze Tamás (vaol.hu): – Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. Tudtuk, hogy Körmendre és hogy egy erős csapathoz érkezünk, ezt már korábban is igazolták. Tudtuk azt is, hogy ez a párharc mit jelent a szurkolók számára, igyekeztünk meglepetést szerezni, de sajnos a meccs első felében nem azt játszottuk, amit terveztünk. Ez ellen a csapat ellen csak kollektív játékkal lehet esély, de főleg támadásban ez nem sikerült. A második félidőben mindent megpróbáltunk, a küzdésért gratulálok a játékosaimnak, hiányzik még egy irányító.

A két tréner mellett Deonta Vaughn és Németh Ákos is nyilatkoztak az MTE TV-nek:


 

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár

Forray Gábor (ktekosar.com): - Gratulálok az Albának, megérdemelten nyertek. Meghatározta a mérkőzést, hogy hogy szenzációsan kezdtek, négy tripla után Keller Ákos is eredményes volt kintről. Visszajöttünk, de az Alba erős csapat, most is igazolták, hogy számolni kell velük. Vannak olyan jók, hogyha ilyen ritmusba kerülnek, akkor nem engedik ki a győzelmet a kezükből. Gratulálok a játékosaimnak, mindenki megtett mindent.

Molnár Márton (ktekosar.com): - Az Alba extra hármasokkal indította a meccset, megléptek tíz ponttal. Félidőre valamelyest sikerült csökkenteni a hátrányunkból, utána viszont megint ellépett az ellenfelünk. Gartulálok nekik a győzelemhez.

Keller Ákos (ktekosar.com): - Gratulálok a csapatomnak, boldogok vagyunk, hogy a sok elveszített meccs után újra nyerni tudtunk. Két győzelmet arattunk zsinórban, remélem, hogy folytatódik a javuló tendenciánk. Trevis Simpson volt a vezérünk, az első negyedben négyből négy triplát bedobott, ez nagy lökést adott nekünk. Lendületbe jöttünk, megvolt az önbizalmunk, ennek köszönhető, hogy végig vezetve meg tudtuk nyerni a mai találkozót. 

Braniszlav Dzunics (ktekosar.com): - Azt gondolom, hogy egy kicsit jobban játszottunk, mint az utóbbi időben. Összeszedettek voltunk támadásban, ez eddig nem volt ránk jellemző. Nehéz meccs volt, de megérdemelten nyertünk.


MAFC - Pécsi VSK-VEOLIA

Lakits András a klub hivatalos facebook-oldalának nyilatkozott:

Csirke Ferenc (pvsk-panthers.hu): - Gratulálok a MAFC-nak. Én úgy gondolom, hogy a mai vereségünk csak a mentalitásunkon múlott. Az, hogy nem dobjuk be az üres helyzeteinket az egy dolog, de engedtünk 17 támadó lepattanót, kaptunk 31 pontot gyorsindítósból, ez elfogadhatatlan. Ez csak fej és hozzáállás kérdése. Kétarcú a csapat , van egy hazai, és van egy idegenbeli arca. Ha nem megy a támadás, azért még a védekezésben meg kéne szakadnunk. Köszönjük a szurkolóinknak akik elkísértek minket, sajnálom, hogy egy ilyen mérkőzést kellett látniuk. Tovább dolgoznunk, a kosárlabda, illetve a mentális problémáinkat pedig javítanunk kell.


Sopron KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Váradi Kornél (sakc.hu): – Gratulálok a Falco csapatának. Amíg taktikailag tudtuk kontrollálni a mérkőzést, azaz az első negyedben, addig mi irányítottuk a játékot, attól kezdve viszont az ő akaratuk érvényesült és a nekik kedvező ritmusban zajlott a játék. Szünet után megpróbáltunk úgy kijönni, hogy szorossá tesszük a meccset, de a Falco visszaverte a kísérletünket. Minden héten, minden meccs kapcsán ugyanarról beszélünk. Megyünk tovább, de össze kell dugnunk a fejünket… biztos, hogy változtatásra van szükség. Sok sikert kívánok a Falcónak!

Szrecsko Szekulovics (sakc.hu): – Nagyon jól felkészültünk erre a mérkőzésre, és nagyon fontos idegenbeli győzelmet arattunk. Bár az erőltetett menet miatt kicsit fáradtak voltunk, és vannak kisebb sérülések is csapatunknál, ma mind védekezésben, mind pedig támadásban jól játszottunk. Sajnálom, hogy a Sopron most ilyen helyzetben van. Kornél nemcsak kollégám, barátom is, biztos vagyok benne, hogy lesz még sokkal jobb is a csapata.


Forrás - vaol.hu, delfinek.hu, debka.hu, ktekosar.com, pvsk-panthers.hu, sakc.hu
Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus