Így látják a mai NBI/A-s meccseket a résztvevők

Váradi Kornél szerint a lepattanózás dönthet a Sopron-Kaposváron - több kosaras játéka is kérdéses a Szedeáknál. 

Két mérkőzést rendeznek pénteken a férfi NBI/A-csoportban, nézzük, hogy az érintettek mit várnak tőlük:

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.com): A helyszínen néztem meg a Szeged Szolnok elleni mérkőzését, ezen a mérkőzésen nagyon jól játszottak a szegediek. Jellemző erre a bajnokságra, hogy bármelyik csapat okozhat meglepetést, erre a legjobb példa talán ez a meccs volt. Ha az elmúlt két találkozón elkövetett hibáinkat sikerül kijavítanunk, és ehhez párosul egy jó dobóforma is, akkor meglesz az esélyünk a győzelemre. Ha szoros lesz a végjáték, akkor remélem, a sors mellénk áll végre, de természetesen nem erre játszunk. Próbálunk magabiztosan nyerni, de jelen pillanatban az sem zavarna, ha egy kis szerencsével lenne meg a két pont.

Andjelko Mandics, Szedeák (szegedma.hu): A Szolnok elleni találkozó már a múlt, nagyon sok pozitívumot láttam ott, kár, hogy nem sikerült megnyernünk a meccset, de most már nem szabad ezen gondolkoznunk. A Kecskemét egy nagyon jól összerakott gárda és a két vereségük alkalmával hozzánk hasonlóan csak nüánszokkal kaptak ki, egészen biztos, hogy nehéz és kiélezett találkozó vár ránk. Szeretném, ha a szerencse kicsit mellénk állna, mert ez sem a Pécs, sem a Szolnok ellen nem volt velünk. Az edzéseinket a héten abszolút a sérülések és betegségek határozták meg. Ami biztos, hogy Wirth Ádám eltiltása miatt nem játszik, viszont Sulovic továbbra sem edz együtt a csapattal, Vágvölgyi Ákosnak a talpával van kisebb gondja, Juhos Levente pedig betegséggel küzdött a héten. Most még nem tudom megmondani milyen kezdőötössel állunk ki, remélem, hogy rendbe jönnek a srácoc péntekig.

Soproni KC - Kaposvári KK

Váradi Kornél, Sopron (sakc.hu): A Kaposvár egy szokatlan szerkezetben játszik, a hármas poszton is olyan kosarassal, aki akár ötöst, azaz centert is képes játszani. Mivel kimondottan magas összetételben játszanak, próbálják uralni, s eddig többnyire uralták is a palánkok alatti területet. A három magas játékosuk mellett van két remek egyéni képességekkel rendelkező amerikai hátvédjük, a tapasztalt Dunn és az Európában első évét töltő Evans. A kaposváriaknál magas játékintelligenciájú, a játékot jól olvasó kosarasok szerepelnek. Nagyon fontos lenne, hogy a mi ritmusunkban menjen a mérkőzés, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Emellett azt gondolom, nagyon nagy jelentősége lesz annak, sikerül-e a lepattanókat kontrollálni, amennyiben igen, az nagy segítsége lehet a győzelem megszerzésében – mert természetesen ez a célunk. Sérülések, betegségek ugyan nehezítik a dolgunkat, de remélem, mindenki hadra fogható lesz.

Tomiszlav Ivosev, Kaposvár: Ez a három győzelem azt jelenti, hogy jó munkát végeztünk és plusz motivációt ad ahhoz, hogy haladjunk tovább. Sopronban biztosan megint nagyon nehéz lesz, jó játékosaik és jó hazai pályájuk van. Úgy megyünk oda, hogy a saját játékunkat, a saját ritmusunkat játsszuk és abban biztos vagyok, hogy ha ugyanúgy a maximumot hozzuk ki magunkból, mint eddig, akkor ott is képesek leszünk nyerni.

fotó: kesport.hu
slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus