Így látták a szombati NBI/A-s meccseket a résztvevők

Fáradtan is diktálta a tempót a Falco - ugyanaz történt a Sopronnal, mint eddig - a lepattanókkal nyert a KTE - gond van Kaposváron. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK

Szrecsko Szekulovics (vaol.hu): – Nehéz meccs volt, de végig mi diktáltuk a tempót, megérdemelten nyertünk. Többszöt is megléptünk, de voltak hibáink, így rendre visszaengedtük ellenfelünket. Sok mérkőzés, sok utazás van mögöttünk, kicsit fáradt a csapatom, ez talán látszott is a játékunkon. De a lényeg az, hogy behúztuk a rangadót. Köszönöm a közönségünk segítségét.

Bencze Tamás (vaol.hu): – Gratulálok a Falcónak, végig vezetett, rászolgált a győzelemre. Puhán, gyenge védekezéssel kezdtünk, ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. De volt tartása a csapatomnak, többször is visszajöttünk a meccsbe, ezekre a periódusokra lehet építeni a jövőben.
 

Sopron KC - DEAC

Váradi Kornél (sakc.hu): – Gratulálok a Debrecennek. Megint ugyanaz történt, mint az eddigi meccseinken. Amikor szereztünk egy nagyobb előnyt, ahelyett, hogy növeltük volna, felengedtük az ellenfelet, amikor csapatként kellett volna játszani, egyénieskedtünk. Lehet, ha megoldódott volna az ötödik légiós kérdése, az segített volna… Le kell ülni, és hideg fejjel megbeszélni a helyzetet.

Berényi Sándor (sakc.hu): – Amellett, hogy kritikus szituációkban Velkey János és Farkas Attila bedobta a tiszta helyzeteket, az nagyon fontos volt, hogy nem törtünk meg, hanem volt tartásunk, amikor ellenfelünk nagyobb előnyt szerzett. Rendeztük a védekezésünket, ez ritmust adott a támadójátéknak. A két előbb említett játékos mellett ki kell emelnem Armwoodot, aki ha kellett befejezett, ha kellett gólpasszt adott, kulcsszerepe volt a támadójátékunkban. Sok sikert kívánok a soproni együttesnek.

(debka.hu): - Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés, mint Kaposváron, az volt a célunk, hogy végig közel tudjunk maradni hozzájuk. Az első félidő végén volt egy kisebb rövidzárlatunk, melyet ők nagyszerűen ki is használtak, a megszerzett előnyt pedig sokáig tartani is tudták. A harmadik negyedben lehetőségük volt ellépni tőlünk, ám a legjobbkor állt össze a védekezésünk. Okos és tudatos támadásokkal kihasználtuk a gyenge pontjaikat, és az idő előrehaladtával egyre görcsösebbé váltak. Egy-két extra kosár után már a mi kezünkben volt a mérkőzés, azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk.


KTE-Duna Aszfalt - MAFC

Forray Gábor (ktekosar.com): - Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, az előző két találkozón nem játszottunk jól, szerencsére csak egy-két negatív hang jutott el a fiúkhoz. A többség a csapat mellett állt, a kritikus pillanatokban ma is átlendítettek minket a holtponton. Megharcoltunk a győzelemért, Jovica Arsic is említette, hogy sok támadólepattanót szedtünk. Minden labdáért megharcoltunk, nem játszottunk jól, de nagyon akartuk ezt a sikert. Gratulálok a MAFC-nak, jó kosárlabdát játszottak. Azt kaptuk tőlük, amire számítottunk, kellemetlen perceket okoztak nekünk. A MAFC-ra nem lehet legyinteni, ez már nem az a csapat, mint az előző években. Most egy komoly csapat, komoly játékosokkal, másoknak is meg fog gyűlni a baja velük. Jól fog jönni a szünet, vannak dolgok, amikben javulnunk kell. 

Jovica Arsic (ktekosar.com): - Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek. Már a meccs elejétől faultproblémákkal küzdöttünk, Dusan Czvetkovicnak már négy személyi hibája volt a második negyedben. Emiatt Bennet Davisnek közel negyven percet kellett játszania, ezáltal nem volt energiája, hogy a mérkőzés végén elvállalja a fontos dobásokat. Sok támadólepattanót engedélyeztünk a KTE-nek, megérdemelten nyertek.


Atomerőmű SE - Alba Fehérvár

Teo Cizmic (kosarsport.hu): - Az Alba kiválóan védekezett az elejétől kezdve, ez pedig könnyű kosarakat eredményezett. A mi védekezésünkkel sem volt komoly gond, viszont ennél több kell támadásban, ha egy Alba szintű csapatot meg akarunk verni. Többször is eltüntettük a különbséget, ott voltunk a nyakukon, de mindig kihagytuk a dobásokat, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni.

Dzunics Braniszlav (kosarsport.hu): - Kemény meccs volt, a jó kezdés segített minket. Párszor eldönthettük volna a mérkőzést, de nem sikerült. Sok rossz dobásunk volt, de a védekezésünk rendben volt, ez pedig meghozta a győzelmet.


Kaposvári KK - PVSK-VEOLIA

Fekete Ádám (delfinek.hu): – Ez volt a negyedik vereségünk zsinórban, egyértelmű, hogy problémák vannak. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy több van ebben a csapatban. Köszönöm a szurkolók kitartó támogatását és elnézést kérek tőlük.

Csirke Ferenc (delfinek.hu): – Óriási gratuláció a fiúknak! Nagyon kemény meccset nyertünk Sikerült visszajönni a tíz pont feletti hátrányból is, végig volt tartásunk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek minket és hazai pályát teremtettek.

fotó: DEAC Kosárlabda NB I. Facebook-oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus