Így látták az edzők a szombati NBI/A-s meccseket

Potocnik: gyengébben védekeztek, Mandic a büntetőket emelte ki - a fordulás után feljavult a Berény - el kell űzni a rontást Sopronban.

Alba Fehérvár - JP Auto-JKSE 68-55

Dzunics Braniszlav, Alba (kosarsport.hu): - Minden pozitívum, amely történt velünk az első félidőre korlátozódott. A második félidőben ritmustalanul játszottunk, fegyelmezetlenek voltunk támadásban, pontatlanul dobtunk, ellenben a védekezésbe ismét sok munkát fektettünk.

Nikola Lazics, Jászberény: (kosarsport.hu): - Sokkal jobban játszottunk, mint korábban, főleg a második félidőben. Ebben a szezonban először agresszívabban védekeztünk, az előző meccsekkel szemben többet faultoltunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, leginkább támadásban látszik, hogy hiányzik az önbizalom, hiányzik egy győzelem, ám amennyiben hasonlóképpen játszunk a jövőben, akkor lehet esélyünk.

Atomerőmű SE - MAFC 74-65

Teo Cizmic, Paks (kosarsport.hu): Köszönöm Kollégám gratulációját. A héten inkább a fizikai felkészülésre fektettük a hangsúlyt, ezért kicsit lassabban is mozogtunk, illetve a dobásaink sem mentek. Ez idegenben már nem fér bele. Ezzel együtt is nagyot harcoltak ma a fiúk, gratulálok nekik, újabb fontos lépést tettünk a kuparészvételhez vezető úton.

Jovica Arsic, MAFC (kosarsport.hu): Gratulálok Kollégámnak. A Paks egy fizikális csapat, ma is így játszottak. Sajnos amíg nem ment nekik a támadás, addig is hagytuk őket támadólepattanókat szedni, amivel tartották a lépést. A mai meccset addig volt esélyünk, amíg a rövid rotációnk miatt el nem fáradtunk.

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 64-66 - hosszabbítás után

Fekete Ádám, Kaposvár (kosarsport.hu): – Kemény mérkőzés volt. Sokat dolgoztunk a csapat összerakásán, de ez csak a védekezés terén sikerült, a támadásban nem. Minden összeesküdött ellenünk, kulcspillanatban maradt ki ziccer, s bár a hosszabbítást sikerült kiharcolni végül kikaptunk. Sok éve itt dolgozom már, korábban is voltak hullámvölgyeink, de most már valami változás kell a csapatnál, ezért felajánlom a lemondásom.

Forray Gábor, Kecskemét (kosarsport.hu): – Azt gondolom, hogy ez a meccs jó propagandája volt a kosárlabdának, hiszen izgalmas, változatos, küzdelmes játékot hozott, akkor is, ha a színvonal nem volt magas. Amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani. A belső posztokon meg tudtuk szorítani a hazaiakat és 64 ponton tartottuk őket. Némi szerencsével sikerült nyerni, de tiszta szívemből kívánom a kaposváriaknak, hogy törjön meg a rossz sorozatuk.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 79-80

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): - Gratulálok a Körmendnek és a játékosaimnak is, 100%-ot adott ki mindenki, aki pályára lépett, ez sajnos nem volt elég. Ellenfelünknek is több lehetősége volt arra, hogy befejezze a meccset, nekünk is volt arra sanszunk, hogy kontrolláljuk a meccset. Kilenc büntetőt kihagytunk, ez sok. Köszönöm a szurkolók biztatását!

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): - Gratulálok a csapatoknak. Nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, minden a védekezésből ered, mi pedig gyengébben védekeztünk ma. Hiányzott ma két emberünk a kezdőötösből, remélem, hamarosan a teljes kerettel játszhatunk.

Soproni KC - Zalakerámia ZTE KK 84-91

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): - Szükségünk lenne még egy szakemberre, egy olyanra, aki elűzi a rontást a csapatról, Geri gyors kiválása nagyban befolyásolta a meccs végkimenetelét. Az első félidőben amíg erővel bírtuk és szedtük a védő lepattanókat partiban voltunk, de szünet után kidomborodott a ZTE magassági fölénye, játékosai több kosarat szereztek második esélyből. Nem haragudhatok játékosaimra, mindent kiadtak magukból, persze a játékon - függetlenül a sérültek hiányától -, mind támadásban, mind védekezésben van még mit javítani.

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): - Bár rosszul áll a Sopron, nehéz, kemény meccsre számítottam, és olyan is lett. Az, hogy a hazaiak négyes poszton a meccs elejére gyakorlatilag elfogytak támadásban, könnyítette a helyzetünket, védekezésben viszont alacsony szerkezet ellen kellett játszani. Taktikailag éretten, igazi csapatként kosárlabdázva sikerült nyerni, nagyon köszönöm szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban elkísértek minket. A Sopronnak sok sikert kívánok, úgy gondolom, ha sérültjei felépülnek, Sabáli Balázs kollégám megtalálja a módját, hogy csapata elinduljon felfelé és ne a kiesés elkerülése ellen küzdjön.

A két pénteki mérkőzés edzői értékelései ezen a linken olvashatók!

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus