Így látták az érintettek a szombati NBI/A-s fordulót

Szöveges és videós értékelők a hét szombati NBI/A-s mérkőzésről. 

Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely  104-105 - hosszabbítás után

Fekete Ádám, Kaposvár (delfinek.hu): – Keményen megdolgozott a Falco a győzelemért. Minden egyes momentumnak jelentősége volt ezen a meccsen. Számunkra Dunn kipontozódása volt a legnehezebb szituáció. Többször is megnyerhettük volna a találkozót, de végül vereséget szenvedtünk. Közönségünk fantasztikus volt, a további meccseken próbálunk olyan teljesítményt nyújtani, hogy újabb győzelmeket arassunk.

Szrecsko Szekulovics, Falco (delfinek.hu): – Zsigeranovicsot kórházba kellett vinni a meccs közben és Boriszov sem volt száz százalékos. Ennek ellenére tudtunk nyerni egy hazai pályán nagyon jó Kaposvár ellen. Nagyon fizikális és mentálisan is erős meccs volt. A végén a szerencse is mellénk állt és korrekt szurkolás mellett, nagyon nehéz mérkőzésen arattunk győzelmet.

A sajtótájékoztató két részletben:

JP Auto-JKSE - PVSK-VEOLIA 81-72

Nikola Lazics, Jászberény (kosarsport.hu): – Szerdán Zalaegerszegen csak hat játékos állt a rendelkezésemre, sok gonddal, bajjal küszködtünk, de ma mindenki, aki pályára lépett, megtette a magáét. Ezért jár a gratuláció a fiúknak. Meg közönségünknek is, amely minden kritikus pillanatban mellettünk volt, és átsegített rajta bennünket.

Csirke Ferenc, Pécs (kosarsport.hu): – Gratulálok a Jászberénynek. Jól kezdtünk, de az első negyed második felében nagy hátrányt szedtünk össze. Próbáltam cserével frissíteni, mert nyerő embereinknek is kell a segítség. Ezt pedig mindenkinek tudomásuk kellene vennie, aki pályára lép.

Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár 88-89 hosszabbítás után

Dragan Alekszics, Szolnok (szolnokiolaj.hu): Kemény és jó mérkőzést játszottunk a Fehérvárral. A harmadik negyedben már úgy tűnt, elment a hajó, hiszen sok könnyű kosarat kaptunk, és elhúzott az ellenfél. Annak örülök, hogy jó hangulatú, igazi rangadót vívtunk, sajnos szurkolóinkat ezúttal nem tudtuk megajándékozni a győzelemmel.

Braniszlav Dzunics, Alba (szolnokiolaj.hu): Minden elismerésem a csapatomé, mert szépen felépítettük a játékunkat. Igaz, a végén ki tudott egyenlíteni a Szolnok, de némi szerencsével egylabdás meccsen sikerült nyernünk.

Dragan Alekszics és Sztrahinja Milosevics szavai:

Egis Körmend - DEAC 100-93

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Nehezebb volt ez a mérkőzés számunkra, mint előzetesen gondoltuk. A DEAC tartalékosan állt fel ellenünk, és még így sem volt könnyű dolgunk. Mi ezúttal fizikálisan és mentálisan is gyengébben teljesítettünk. Nagy feladatok előtt vagyunk, a koncentrációra szükségünk lesz.

Berényi Sándor, DEAC (vaol.hu): Két játékosunkat mellőznünk kellett, ennek ellenére jól ment a játék. Elégedett vagyok a srácok mai teljesítményével, kemény, agresszív védekezést kértem, ezt a száz kapott pont ellenére is teljesítette a csapat. Támadásban alsó posztokon eredményesek  voltunk, a vereség ellenére is élmény volt ilyen közegben kosárlabdázni.

A sajtótájékoztató felvétele:

Soproni KC - Naturtex-SZTE-Szedeák 86-63

Sabáli Balázs, Sopron (sakc.hu): – Átérzem szegedi kollégám helyzetét, mi a decembert játszottuk végig így, ez volt az első olyan meccsünk, hogy ellenfelünk volt hátrányos helyzetben. Ahogy az első félidőben játszottunk, úgy egy serdülő csapatnak sem lenne szabad, a Szeged viszont ügyesen, türelmesen kosarazott, látszott a játékukon, hogy tudják, mit akarnak. Gyengébb dobóformájuknak köszönhettük, hogy csak három pont hátrányban voltunk. Amíg egy gyógyszer hatni kezd, ahhoz el kell telnie bizonyos időnek, a meccs előtti feltüzelő beszéd szünet után hatott, igaz erre “rá kellett segíteni” némi “verbális erőszakkal” a szünetben. A második félidőre feljavult a védekezés, volt ritmus, beesett néhány extra dobás. A második félidei játékra lehet építeni, és ha sikerül, a csapat megmutathatja, hogy jóval többre képes, mint amit jelenlegi helyezése mutat. Kívánom a Szegednek, hogy minél előbb épüljenek fel a sérültjei, és köszönöm a névnapi ajándékot!

Andeljko Mandics, Szedeák (sakc.hu): – Gratulálok a Sopronnak, a játék képe alapján az első félidőben nem csak három ponttal kellett volna vezetni. Szünet után nagyon jól játszott a Sopron, mi pedig szétestünk, megérdemelten nyertek a hazaiak. A mi szétesésünk bár fájó, valahol érthető, hiszen három kezdő játékosunk nélkül, szerdán óriási energiákat mozgósítva sikerült nyerni a Kecskemét ellen. Most csak Sulovics, Wirth és az első félidőben támadásban Fortune tudott érdemben hozzátenni a csapat játékához, és ez kevés volt a második félidőben a jó ritmusban játszó, jó dobóformát kifogó Sopron ellen, amely teljesen megérdemelten győzött.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 64-70

Forray Gábor, KTE (ktekosar.hu): - Gratulálok a Paksnak, de a saját csapatomnak is jár az elismerés, mindenki maximumot nyújtott. Köszönet jár Wittmann Krisztiánnak, hogy vállalta a játékot, hetek óta félig törött csuklóval játszik, más játékos ilyenkor sír, hisztizik. Djerasimovic és Dramicanin influenzával játszott, ennek ellenére méltó partnerei voltunk a Paksnak. Ha a mi kispadunk is ugyanolyan hosszú lenne, mint az övék, akkor nem tudtak volna minket bedarálni, de a sport az ilyen. Fizikális meccs volt, megérdemelten nyert az ASE. Köszönjük a közönség támogatását, büszke vagyok a játéksaimra, a Paksnak pedig további sok sikert kívánok.

A sajtótájékoztató felvétele:

MAFC – Zalakerámia-ZTE KK 72-96

Bencze Tamás, ZTE (zalasport.hu): - Az első félidőben jól védekeztünk, tartottuk a lépést a MAFC-cal. A harmadik negyed derekán pár külső dobással és a szerzett labdáknak köszönhető gyors indítással megtörtük ellenfelünket. Sokat elárul az is teljesítményünkről, hogy a statisztikai lapra huszonhét assziszt került a nevünk mellé. Kiváló hangulat uralkodott a csarnokban, Budapestnek emiatt is szüksége van a kosárlabdára a felső osztályban.

Garai Péter, MAFC (zalasport.hu): - Fantasztikus hangulat uralkodott a csarnokban, ezért érdemes kosárlabdát csinálni a fővárosban is. Mindkét szurkolótábort megilleti a dicséret. Készültünk a ZTE-ből, tudtuk, hogy centerposzton erős. Sajnos külső dobásaink nem sikerültek, a végén pedig egy kicsit el is fáradtunk. A vendégek megérdemelten diadalmaskodtak.

Lakits András (MAFC) értékelése:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus