Interjú Tóth Norbival

A friss Körmend-játékos tehetetlenséget érzett a csehek elleni meccs után, de szerinte az ilyen közönség miatt van értelme sportolónak lenni. Most viszont már újra a munkáé a főszerep, új csapatával alapoznak a 2014/2015-ös szezonra. 

A játékost a Körmend edzőtáborában sikerült elérnünk:

-A válogatott után pár nap pihenőt kaptunk és kedden már bekapcsolódtunk a felkészülésbe, Ausztriában edzőtáborozunk. Napi két  edzésünk van jelenleg, délelőtt a fizikai felkészítésen van a hangsúly, délután már a taktikai részé a főszerep. Nem sokat pihentünk az Eb-selejtező után, kicsit nehéz visszarázódni a munkába és újra teljesen az elejéről kezdeni az alapozást. A csapat céljairól sokat nem lehet mondani, nagyon sok új játékost kell egy csapattá gyúrnunk, amihez sok idő és sok türelem kell majd – mondta a friss körmendi erőcsatár.

Ha már szóba kerültek az Eb-selejtezők, arról is ejtett pár szót:

-Pozitív érzésekkel, bizakodva vártam a selejtezőket, jól sikerült a felkészülés. Szerettünk volna továbbhaladni azon az úton, amin már tavaly nyáron elindultunk, akkor raktuk le az alapokat. Nem sikerült a továbbjutás, de ezen az úton sokat léptünk előre. Összességében nagyon pozitívan látom a nyarat, igazi nagybetűs csapat voltunk, akik a végsőkig küzdöttek egymásért. A grúzok elleni meccs, amikor négy triplát dobtam örökké emlékezetes marad számomra, de ugyanez elmondható az összes hazai találkozónkról. Le a kalappal a szurkolók előtt, őszintén szólva az ilyen hangulatú meccsekért érdemes igazán sportolónak lenni! Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű csapatnak.

Norbit külön kérdeztük a csehek elleni utolsó, sokáig emlékezetes összecsapásról is:

-Mindent feltettünk egy lapra és az első perctől nekiestünk a cseheknek, ebben egyébként a közönség is nagyon sokat segített. Nem törtünk meg a kétes bírói ítéletek ellenére sem és minden erőnket mozgósítottuk. Végül kevésnek bizonyult…tehetetlenséget és szomorúságot éreztem a meccs után, hiszen olyan közel voltunk…nem akartam elhinni, hogy nem sikerült megvalósítani és elérni az álmainkat. De mint mondtam, büszke vagyok a csapatra és a közönségre is!

fotó: fibaeurope / mkosz

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus