Ivkovics: "A grúzok magasabb szinten játszanak"

Tegnap este a magyar férfi kosárlabda-válogatott 79-59-es vereséget szenvedett Grúziában a házigazdáktól, így nagyon nehéz helyzetbe került az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulója előtt. A találkozót követően a magyaroktól Sztojan Ivkovics és Ruják András, míg a grúzok részéről Zaza Pachulia, illetve a válogatott másodedzője nyilatkozott.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Először is szeretnék gratulálni Grúziának a győzelmükhöz. A grúzok nagyon minőségi kosárlabdát játszanak, és ezt ez a mérkőzés is bizonyította. Úgy léptünk pályára, hogy győzni akarunk, de tudtuk, hogy nagyon nehéz összecsapás előtt állunk, mert nagyon jó csapata van a hazaiaknak. A grúz játékosok magasabb szinten játszanak, ez volt a vereségünk fő oka, de az is meglepett minket, milyen hasznos volt a cserepadjuk, a palánk alatt pedig kifejezetten jól játszottak, ott nem tudtuk őket megállítani. Még egyszer gratulálok nekik!

Ruják András, a magyar válogatott irányítója: - A közönség támogatása nagyon sokat számított, döntő faktor volt a mérkőzésen. Már az elején elhúztak a hazaiak, és nem sikerült befognunk őket. Jól játszottak, gratulálok nekik a sikerhez!

Kote Tugushi, a grúz válogatott segédedzője: - Nagyon fontos és kemény meccs volt ez számunkra. Legalább 10 ponttal kellett győznünk, és ez nem volt egyszerű feladat. A legjobbunkat nyújtottuk, nagyon sok energiát mozgósítottunk, és elértük a célunkat, úgyhogy elégedettek és boldogok vagyunk. Nem mondhatnám, hogy túl sok szerencsénk volt eddig, sőt, az előző meccsen a magyarok ellen pont ellenkezőleg volt ez, most azonban olyan keményen játszottunk, ahogy csak tudtunk, és kihoztuk a legtöbbet magunkból. Köszönöm a játékosoknak és gratulálok nekik. Igor Kokoskov nagyszerű edző, ebben a mai győzelemben neki is óriási szerepe van. Köszönjük a szurkolóknak is, hogy ilyen nagyszerű atmoszférát teremtettek!

Zaza Pachulia, a grúz válogatott centere: - A sorsunk gyakorlatilag ezen a találkozón múlott, borzasztóan fontos ütközet volt ez számunkra, úgyhogy mindenki a legjobbját nyújtotta. Nemcsak a kezdők, hanem a csereként beállók is nagyszerűen játszottak, nélkülük nem sikerülhetett volna a győzelem. Ez volt a legjobb meccsünk a sorozatban, ehhez pedig mindenkinek gratulálok: játékosoknak, edzőknek, szurkolóknak és a szövetségnek is. A drukkereinknek külön is szeretném megköszönni, hogy kijöttek a meccsre és buzdítottak minket!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus