Ivkovics a háttérben dolgozókat és a szurkolókat emelte ki

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a szurkolók, az MKOSZ, a városok és a klubok nélkül nem lettek volna ilyen sikereik, Romániában Isten ajándékát tapasztalhatták meg - Wittmann szerint Koszovó nem olyan gyenge csapat, mint amennyire sokan gondolják.

Mint ismert, a magyar válogatott ma este 84-76-ra legyőzte Koszovót a 2019-es világbajnokság selejtezőjében. A mérkőzés után a válogatottól búcsúzó Wittmann Krisztián és Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nyilatkoztak.

Wittmann Krisztián: - Nagyon örülünk, hogy sikerült megnyerni ezt a mérkőzést. Az első félidőben nagyon sok védőlepattanót vesztettünk, és sok eladott labdánk volt. A legfontosabb az volt, hogy a saját játékunkat próbáltuk játszani a második félidőben. A pályán lévők mindig a maximumot próbálják adni, és amit kapunk bizalmat az edzőktől, azt próbáljuk kihasználni. A saját teljesítményemet sosem szoktam értékelni, most sem fogom. A legfontosabb az volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Nem volt olyan gyenge a mai ellenfelünk, mint amennyire látszik, Litvánia ugyanúgy megszenvedett velük az első félidőben, mint mi. Nagyon fontos győzelem volt. Megyünk tovább, dolgozunk tovább, és bízunk a sikeres folytatásban.

Az utolsó válogatott mérkőzését játszó Wittmanntól megkérdezték, mit gondol a koszovóiakról: - Egyáltalán nem egyszerű ellenfél. Jól játszanak, és nyilván sokkal erősebbek hazai pályán, mint idegenben, de idegenben is mondhatjuk úgy, hogy kicsit tét nélkül tudnak játszani, úgyhogy nagyon veszélyes csapat. Ugyanolyan komolyan készültünk rájuk, mint bárki másra, és gratulálok nekik. 

Ivkovics Sztojan: - Elsősorban köszönöm a játékosoknak és gratulálok nekik. Debrecen városának is köszönöm, mert úgy gondolom, hogy kiváló házigazdák voltak, és ez a mai öt-hatezer ember, ami mutatja, hogy a kosárlabda tábora minden nap gyarapodik. Minden tiszteletünk az ellenfélnek, egy nagyon jó csapat, amelyik harcol, jó a hozzáállása, és szakmailag felkészültek. Ami minket illet, vannak barátaim, akik azt mondták, hogy nem kellene elkezdeni a fiatalítást, mert sokkal jobb lett volna, ha tovább játszatjuk a sikercsapatot, akkor nagyobb eredmények lettek volna és nagyobb sikerek, így nekem könnyű lett volna az életem. Az én életfilozófiám viszont az, hogy ha nincs jövőképem, akkor minek élek? Nyáron volt egy tábor, amelyik bírált engem és a szakmai stábot, hogy miért nem vittük ki a fiatalokat, de ők most láthatják, hogy a fiataloknak nagyon sokat kell dolgozni, és nagyon sok meccs és türelem kell. Azt kérem, hogy legyenek jó indulatúak, és most adják meg nekik a bizalmat, mert hosszú és nagyon nehéz lesz az út, ha újra ki akarunk jutni a 2021-es Európa-bajnokságra.

A szurkolók meg a hangulat nélkül nem értünk volna el semmit. Romániában Isten ajándékát tapasztalhattuk meg és a mai meccsen is, ezt megpróbáljuk viszonozni nekik. Az MKOSZ nélkül, amelyik most tökéletesen működik, és minden támogatást megad nekünk, valamint a klubok és a városok nélkül ez nem lett volna. Mi vagyunk a hab a tortán, minket látnak a pályán, minket ünnepelnek, vagy nem, de ezek nélkül az emberek nélkül, mint az MKOSZ, a szurkolók, a klubok és a városok, nem lett volna semmi. Most a sport egy ilyen privilégium helyzetben van az országban, és mindenki el van kötelezve, nemcsak a kosárlabdában, hogy meghaljunk a pályán azért a lehetőségért, ami most számunkra adott, úgyhogy köszönöm mindenkinek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus