Ivkovics csak a válogatott kispadjára ül le 2015/16-ban

Sztojan Ivkovics a kesport.hu-nak adott interjújában elmondta, kispadra nem ül le a következő szezonban, csak a válogatottéra.

A kesport.hu interjúja:

Ezüstös szezont tudhat a háta mögött a KTE-Duna Aszfalt férficsapata. A hírös városi együttes az élvanalbeli bajnokságban és a Magyar Kupában is a második helyen végzett. A Petőfi Népe interjúja Sztojan Ivkoviccsal.

Azért szurkoltak a kecskeméti hívek a Paks elleni elődöntőben, hogy meglegyen az ezüstérem. Hisz mindenkiben ott motoszkált, hogy ezt a Szolnokot nem lehet felülmúlni a döntőben.

– Ennek ellenére az Atom és az Olaj ellen is kitűnő hangulatot varázsoltak a drukkereink. Le a kalappal előttük! Valamint úgy látom, hogy sokan átvették a filozófiám, amit szoktam mondogatni: mindig nézzük azt is, hogy ki van mögöttünk. Sok munkával, alázattal, kitartással odáig jutottunk, hogy a kecskeméti kosárlabdának rangja lett az országban.

Hegedűs Gergely csapatkapitány azt mondta, hogy kicsit savanyú a szőlő, mert szerették volna sokkal jobban megszorongatni a Szolnokot. A szakmai igazgatónak is savanyú?

– Egyáltalán nem. Sokkal jobban nem lehet megszorongatni a Szolnokot. Harminchat nap alatt tizenkét nagyon kemény meccset játszottunk. Komoly ellenfél volt a negyeddöntőben a Pécs, majd az elődöntőben a Paks. Mégsem fáradtunk el, fizikálisan tartottuk a lépést az Olajjal.

A fináléban mindhárom meccs más volt.

– Az elsőn picit fáradtan mozogtunk, de tisztességesen harcoltunk, és kicsit már a második találkozóra készültünk. A hazai találkozón nem sok hiányzott a sikerhez. A harmadik meccs legnagyobb pozitívuma pedig az, hogy akkor sem tudtak megtörni bennünket. Igazi férfiak voltunk mindegyik mérkőzésen, a szívünk mindig a helyén volt. Köztudott, hogy jó a kapcsolat a KTE-Duna Aszfalt és a Szolnoki Olaj között. A párharc során azonban nyílt sisakkal csatáztak a felek, ebbe nem lehet belekötni. Itt szeretném megemlíteni, mert fontos, hogy ha nincs a Szolnok, akkor esélyünk sem lett volna idáig eljutni. Nyerges Zsolt nagyon sokat segített nekem és a kecskeméti kosárlabdának.

A nyáron távozik a klubtól, és vannak, akik máris aggódva beszélnek a kecskeméti kosárlabda jövőjéről.

– Nem kell aggódni, nyugodt lehet mindenki. Ez egy kis klub, nagyszerű emberekkel, akik tudják, hogy meddig ér a takaró. Komoly emberekből áll a tulajdonosi kör, ők pontosan felmérik, hogy mit lehet elvárni a jövőben. A kecskeméti szurkolók sem buták, nem várják, hogy jövőre bajnok legyen a csapat. A lényeg, hogy legyen első osztályú kosárlabda Kecskeméten. Lássák az akadémisták, hogy hová lehet fejlődni, legyenek példaképeik.

Lehet már tudni, hogy hová megy?

– Sok ajánlatom van. A Szolnokkal eddig is együttműködtem, valószínű, hogy ez folytatódik tovább. Egy biztos: a kispadra nem ülök le, kivéve a férfiválogatott padját.

Az a hír járja, hogy magával visz jónéhány játékost.

– Játékost nem lehet elvinni. A kérdés mindig az, hogy akar maradni, vagy sem. Rendelkezik szerződéssel, vagy nem. A KTE-nél jó közegben vannak a játékosok, kiegyensúlyozott az életük. Nem hiszem, hogy különösebben elvágyódnának innen.

Mit szól ahhoz, hogy a 2015/2016-os szezonban egy csapat kezdő ötösében akár öt külföldi is lehet?

– A klubok döntése volt, a többség ezt kérte. Mi nem erre tettük le a voksunk.

Az utóbbi időben rendszeresen lehetett látni labdarúgókat a Messzi-csarnokban, kosarasokat a Széktóiban. Sajnos lehet, hogy a jövőben ez nem így lesz.

– Értem, mire céloz. Jó volt a kapcsolat a két klub között. Nagyon sajnálom, hogy jövőre nem az élvonalban szerepelnek. Nem tudom, mi történt, egyszer biztosan kiderül az igazság. Azt viszont tudom, hogy korábban az önkormányzat beszállt volna üzletrésszel a csapatot működtető Kft-be, de a klub vezetősége ettől akkor visszalépett. Ez stratégiai hiba volt. Bízom benne, hogy lesz még Kecskeméten NB I-es futball.

Forrás, Foto, Slide - kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus