Ivkovics: "Nagyon fontos meccset nyertünk"

Tegnap este a magyar férfi kosárlabda-válogatott Portugália ellen diadalmaskodott az Európa-bajnoki selejtezők negyedik fordulójában, így 3-1-gyel az E csoport második helyén állnak fiaink. A 65-52-re megnyert összecsapást követően a két szövetségi kapitány, valamint 1-1 játékosuk, Wittmann Krisztián, illetve a portugáloktól Joao Soares nyilatkoztak.

Wittmann Krisztián, a magyar válogatott hátvédje: Tudtuk, hogy sokkal nehezebb lesz ez a meccs számunkra, mint volt az első Portugáliában. Szerencsére eddig minden meccsen volt 5-6 percünk, amikor nagyon jól játszottunk. Ez most a harmadik negyedben jött el, amikor jelentősen növelni tudtuk előnyünket.

Sztojan Ivkovics, a magyarok szövetségi kapitánya: Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani már a mérkőzés elejétől fogva, de komoly problémáink voltak a centereinkkel, és a védekezésünk sem volt elég kemény. A második félidőben sokkal jobban kosárlabdáztunk, így tudtuk megnyerni ezt a nagyon fontos meccset. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, illetve Kecskemét városának.

Mário Palma, Portugália szövetségi kapitánya: A mérkőzés elején azonnal elvesztettük Da Silvát, a harmadik negyed pedig borzalmasan alakult számunkra. Fiatal, nagyon tapasztalatlan csapatunk van, egyelőre csak ismerkedünk a nemzetközi kosárlabda szintjével.

Joao Soares, a portugálok magasembere: Da Silva elvesztése, illetve a második félidő gyenge kezdése túl sok volt számunkra. A harmadik negyedben egyszerűen képtelenek voltunk irányításunk alatt tartani a játékot. A legjobb pontszerzőnk, Da Silva nélkül nem tudtuk kezelni a helyzetet.

A mérkőzés összefoglalója:

Foto, Slide - pecsinapilap.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus