Ivkovics: Románia legyőzése életem legnagyobb élménye volt

Sztojan Ivkoviccsal az origo.hu készített interjút a tegnapi mérkőzés után - Románia legyőzése élete legnagyobb élménye volt, először fordult elő vele, hogy nem tudott aludni egy meccs előtt, de beszélt a spanyolok elleni meccsről és arról is, mit jelenthet ez a továbbjutás a magyar kosárlabdának.

Az origo.hu interjúja Sztojan Ivkoviccsal:

Rendkívül megható volt, ahogy fél órával a lefújás után is a közönség ünnepelte a csapatot. Mennyire volt nehéz emocionálisan ez a mérkőzés?

Természetesen egészen rendkívüli körülmények között kosárlabdáztunk és nyertünk. Ezt az estét soha nem fogjuk elfelejteni. Még augusztus elején, a kecskeméti edzőtábor első napján mondtam önnek, hogy a csendes többség mindig legyőzi a hangos kisebbséget. Ennek a csapatnak a szereplését az egész ország elé példaként állíthatjuk. Ma is azt mondom: a legkönnyebb bírálni, a legnehezebb a munkát elvégezni. Ha a kisemberek összefognak, nagyon hangos sikert érhetnek el. Családos emberek százai voltak itt a lelátón és könnyeztek a csapat teljesítménye láttán. Mindenkinek nagyon köszönöm ezt az estét. Életemben először a meccs előtti délután fordult velem elő, hogy nem tudtam aludni. Ennyit arról, mit jelentett számomra ez a mérkőzés. Románia legyőzése életem legnagyobb élménye volt. Mind érzelmileg, mind szakmailag.

A teljes interjút ezen a linken olvashatjátok el - többek között arról is beszél Ivkovics, hogy nehezebb volt-e a románok elleni, mint a csehek elleni győzelem, hogy mi lesz a spanyolok ellen, hogy mit jelenthet ez a továbbjutás a sportág szempontjából, illetve hogy nem kockáztatott-e, mikor az Eb előtt kijelentette, hogy a legjobb 16 közé kerülhet a csapat.

Forrás - origo.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus