Ivkovics: Új válogatottat kell építeni

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan a Nemzeti Sportnak adott interjújában az Európa-bajnokság mellett a jövőről is beszél.

A Nemzeti Sport Ivkovics Sztojannal készített interjújából egy részlet:

"– Milyen volt az első napja itthon?

– Amikor hazaértem, megittam egy kávét a feleségemmel, elvittem Pengét, a kutyámat sétálni, aztán elmentünk a nagyobbik fiamért, Milánért az iskolába, utána pedig Márkóért, ami azért is fontos, mert most lett első osztályos, és én még nem is voltam a sulijában – mesélte Ivkovics Sztojan, aki kedd reggel érkezett haza Isztambulból az Európa-bajnokságon nyolcaddöntőig jutó magyar válogatottal.

– Akkor most nem is gondol a kosárlabdára?

– Dehogynem! Ugyan lezárult egy fejezet, következik egy még fontosabb: tiszta vizet önteni a pohárba. Elkezdődik egy új ciklus, folytatnunk kell a munkát, ha hasonlóan szeretnénk szerepelni a következő Európa-bajnokságon. Új válogatottat kell építeni.

– Várható, hogy többen is visszavonulnak a válogatottságtól?

– Lesznek ilyenek, ám neveket ne várjon tőlem, mert lépésről lépésre alakítjuk át a csapatot: novemberben, aztán jövő februárban és júniusban várnak ránk világbajnoki selejtezők. Ennyi idő alatt befejeződhet az átalakítás. A nyáron a fiatalabb generáció tagjai közül többen is nagy esélyt kaptak – de nem ajándékot! Megismerték a rendszerünket, látták, mennyit kell dolgozni év közben azért, hogy érvényesülni tudjanak a nemzetközi mezőnyben. Továbbra is azt gondolom, az a helyes út, amelyen mi járunk, nem egy-egy sztárjátékost tolunk előtérbe, hanem az egészséges közösség a fontos. A múltban voltak sokkal többre hivatott kosárlabdázóink, mint sokan a maiak közül, valami mégis hiányzott ahhoz, hogy kijussanak egy Eb-re."

A beszélgetés során Ivkovics többek között beszélt arról is, kihozott-e magából mindent ez a generáció, csinálna-e valamit másképp, mi a legkellemesebb emléke az Eb-ről, illetve hogy min kellene változtatni a magyar kosárlabdában.

A teljes interjút a Nemzeti Sporton, ezen a linken elolvashatjátok!

Forrás - nemzetisport.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus