Jovica Arsicsnak nagyon tetszenek a MAFC-nál dolgozók

A MAFC trénere mesélt arról, hogyan került a fővárosi együtteshez, mit gondol a klubról és a csapatról, mit vár az együttestől, mit gondol a Sopron elleni győzelemről, illetve a céljairól.

Részlet a mafcbasket.hu interjújából:

"- Mit gondolsz a MAFC-ról, jól érzed magad nálunk?

- Nagyon tetszenek az itt dolgozó emberek, hamar mély benyomást tettek rám a hozzáállásukkal és személyiségükkel. Magát a szervezetet nem mondanám maximálisan professzionálisnak, dolgoztam már ennél jobban felépített, exkluzívabb keretek között is, viszont ha az ember jó személyiségekkel dolgozik, akkor könnyebb kompromisszumokat kötni. Ráadásul a MAFC funkcionalitásában kifejezetten hatékony, a költségvetést és egyéb körülményeket tekintve kifejezetten jó munkát végeznek az itt dolgozók.

- Rengeteg változás történt idén nyáron, majdhogynem teljesen új csapatunk van élén egy új edzővel. Mire számíthatunk ettől a brigádtól?

- Nehéz kérdés, mivel ahhoz, hogy csapatot építsünk, először csapatszellemre van szükség. Ennek a kialakításához a játékosoknak sokkal jobban kellene ismerniük egymást valamint az edzőt és viszont. Ez egy nagyon bonyolult és időigényes folyamat. Nekünk mindenünk van, csak időnk nincs, már egy hónappal a megérkezésem után kezdődött is a szezon, és a mérkőzések igen gyorsan követik majd egymást. Őszintén szólva nem vagyok megelégedve azzal, ahogy jelenleg játsszunk, bízom benne, hogy egy-két hónap után sokkal jobban fogunk mozogni. A másik oldalról viszont tudtam már az elején, hogy nagyon nehéz lesz, voltam már korábban ilyen szituációban. De ha jó emberek dolgoznak együtt – márpedig a Játékosaimról ilyen szempontból csak pozitívan tudok nyilatkozni –, akkor előbb vagy utóbb, de meglesz a munka eredménye.

- Igen tapasztalt tréner vagy, rengeteg nagyszerű klubnál, együttesnél megfordultál már a pályafutásod során. Ilyen múlttal már azt gondolná az ember, hogy biztosan van egy kialakult edzői filozófiád? Be tudnál avatni minket?

- A kosárlabda könnyű, egyszerű játék. Szerintem csak a legnagyobb edzők beszélhetnek saját filozófiáról. Én igyekeztem sokat tanulni idősebb kollégáktól és úgy érzem, hogy sokat is tudok a kosárlabdáról, de nekem nincs úgymond edzői filozófiám. Abban hiszek, hogy ha van egy csapata az embernek, akkor muszáj ismernie a benne rejlő lehetőségeket, de a korlátokat is. Edzőként az a feladatom, hogy elrejtsem a hiányosságokat és kidomborítsam az erősségeit a mindenkori csapataimnak, játékosaimnak. Semmi filozófia, egy egyszerű munka."

Arsics mester mesélt arról is a klub hivatalos honlapjának, hogy hogyan került a MAFC-hoz, mit gondol Budapestről, a klubról, illetve a csapatról, illetve hogy milyen játékot szeretne látni az együttestől. Emelett természetesen szóba került a hétvégi, Sopron elleni győzelem és az is, hogy mik a céljai erre az idényre.

Az interjút teljes egészsében ezen a linken olvashatjátok el!

Forrás - mafcbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus