Kálmán László a Falco új játékosairól

Kálmán László elsősorban jól dobó játékosokat keresett, hogy ne legyen statikus centerjáték, ami elvehetné a teret az egy-egy elleni szituációktól - írja a falcokc.nyugat.hu portál.

Nagy volt a jövés-menés a nyáron a Falco-Trend Optika KC Szombathely csapatában. Bár a felkészülést csak augusztusban kezdik meg, már majdnem teljesen kész a sárga-feketék kerete. Kálmán László vezetőedzőt faggattuk az új igazolásokról, vagyis Derek James Hallról, Bus Ivánról, Jara Rubin Doyne-ról és Milan Majsztorovicsról. A Falco legendája azt mondta, fontos szempont volt az újaknál, hogy mindenki veszélyesen dobjon kintről, mert így nagy hely lesz az egy-egy elleni szituációknak, és nem lesz sok statikus centerjáték.

Derek Hall: Őt azért igazoltuk, mert magyarként meg voltunk lőve ezen a poszton, és a tavalyiaknál egy kicsit jobb játékosokat akartunk a cserepadra. Leinformáltam Sitku Ernő edzőkollégámtól, aki pozitívan beszélt róla. Azt mondta, hogy nagyon akart a meccseken, az pedig különösen tetszett nekem, hogy kintről is veszélyes, és a 2-2 szituációkat is jól kijátssza. Persze látom a hiányosságait is, de nyilván azért jön ide, hogy fejlődjön, és minél többet játsszon.

Bus Iván: Róla már akkor is voltak emlékeim, amikor két éve még a Falcóval játszottunk ellenük az MKB Arénában, és két triplát is értékesített kiélezett szituációban. Ez is azt mutatja, hogy bátor, mer vállalni, és ez nagyon tetszett. A B-csoportban a soproni együttes legmeghatározóbb tagja volt, tőle függött az egész csapat játéka. Fiatal, agilis, kintről is veszélyes irányító, és a 2-2 szituációkat is jól bontja.

Bam Doyne: Őt senkinek sem kell bemutatnom, vele többször is beszéltem, még játékosként is, de korábban valamiért – hol családi okok, hol pedig több pénzt akart – mindig meghiúsult, hogy visszatérjen a Falcóba. Idén éreztem rajta, hogy megkomolyodott, és szeretne itt játszani, most már sokkal rutinosabb, és nagyon fontos, hogy kötődik is a csapathoz. Az ország egyik legjobb kettesének tartom, nyerő típusú játékos, biztosan erősítést jelent nekünk.

Milan Majsztorovics: nagyon komoly csapatokban játszott korábban, intelligens, kintről is veszélyes, mondhatni vajkeze van. Nem egy tipikus tábla alatti center, de ha úgy adódik, ott is tud játszani.

Forrás: falcokc.nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus