Keller Ákos szerint továbbjuthatunk az Eb-n a csoportból

A magyar válogatott a hétvégén két felkészülési mérkőzést játszik Izland ellen - a találkozók előtt Keller Ákos mesélt arról, hogy mit vár a két meccstől, milyenek az izlandiak, hogyan értékeli a felkészülés eddig eltelt időszakát, illetve hogy mire számít az Európa-bajnokságon.

Az albakosar.hu interjúja Keller Ákossal:

A férfi kosárlabda válogatottunk kétszer fogadja a hétvégén az izlandiakat. Az első találkozóra szombaton délután, 15.15-kor kerül sor az Alba Regia Sportcsarnokban, a másnapi találkozóra pedig 14 órakor. A belépők egységesen 500 Ft-ba kerülnek, a vásárlásra ezúttal elővételben nem volt lehetőség, a mérkőzések előtt a megszokott pénztárakban kaphatóak a tikettek.

A délutáni kezdési időpontok oka az, hogy mindenki időben elérje az esti tűzijátékot, másrészt a válogatott két hét múlva, ezekben az időpontokban vívja legfontosabb csoportmeccseit az Eb-n, a kolozsvári Sala Polivalentában. A nemzeti együttesben természetesen pályára lép a hétvégén a Gáz utcában, valamint a kontinensviadalon is Keller Ákos, klubcsapatunk remek centere.

- Válogatott mérkőzésen még nem léptem pályára a szülővárosomban, örülök, hogy eljött a pillanat, hogy címeres mezben futhatok ki a Gáz utcai csarnok parkettjére. Magamtól és a csapattól is játékot és győzelmeket várok a hétvégi találkozókon. Ellenfelünkkel a közelmúltban, a kazanyi, nemzetközi tornán találkoztunk Oroszországban, négypontos vereséget szenvedtünk, végig kiélezett meccsen, 60-56-re kaptunk ki. Az északiak alacsonyak, gyorsak és gátlástalanul dobnak kintről. Valamint rendelkeznek egy 216 centiméteres centerrel, akinek dobálják be a labdákat, ő pedig mindig zsákolni próbál. Tehát egysíkú a játékuk, remélem, megtaláljuk az ellenszerét.

Keller Ákos elmondta, a felkészülés során arattak győzelmeket - az első két derbin gond nélkül verték a nálunk szerényebb játékerőt képviselő szlovákokat -, valamint becsúsztak vereségek is, de ezekből nem érdemes túlzott következtetéseket levonni.

- A felkészülési meccsek arra valók, hogy gyakoroljunk. Mindegyik a vállalható kategóriába tartozott, mindössze a csehek elleni derbit kell nagyon gyorsan elfelejteni. A szlovéniai mérkőzéseken nem játszottunk rosszul, a kazanyi találkozókon is voltak jó pillanataink. Utóbbi meglehetősen hosszú túra volt, hosszú utakkal és erős ellenfelekkel. Úgy gondolom, az Európa-bajnokságra összeállunk. a tornáig másfél hónapot dolgozunk keményen, biztosra veszem, a munkának meglesz az eredménye. Ha a két, verhető ellenfél, a csehek és a románok elleni mérkőzést hozzuk, két győzelemmel továbbléphetünk, Isztambulban folytathatjuk.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus