Kemp: nagy ugrás lehet a Buducsnoszt legyőzése

Hét közben annak ellenére is, hogy egyik legjobbja, Maurice Kemp megsérült s bizonytalan időre kidőlt a sorból. Sopronban, amíg társai melegítettek, kértük válaszoljon honlapunk kérdéseire. A kitűnő kosaras készséggel állt rendelkezésünkre

- Maurice, civilben nézted csapatod hősies harcát s nélküled kivívott bravúros győzelmét az Európa-kupában a híres Buducsnoszt Podgorica ellen. Milyen érzés volt kívülről nézni?
 
- Nagyon, de nagyon büszke voltam a csapattársaimra. Óriási szívvel játszottak, és kőkeményen harcolva szenzációsan küzdöttek. Tényleg nehéz szavakat találni arra, amit nyújtottak a fiúk. Amellett, hogy remek egyéni teljesítmények voltak, a győzelem egy káprázatos csapatmunka eredménye volt, mint csapat védekezésben óriásit nyújtottak a fiúk. Szerintem ez a győzelem egy óriási lépés, sőt ugrás lehet a csapat életében.
 
- Így pár hónap elteltével hogy érzed magad Magyarországon, Székesfehérváron?
 
- Köszönöm, a sérülést leszámítva minden rendben van. Kitűnő a társaság, szerintem az edzéseken végzett szakmai munka is nagyon magas szintű, remek közönségünk van, úgyhogy csak jókat mondhatok.
 
- Mikor térhetsz vissza a csapathoz?
 
- Ez az, amit magam is szeretnék tudni. Az orvosok majd megmondják. A magam részéről szeretnék minél hamarabb, de most erre tényleg nem tudok mit mondani.

- Gondolom, tudod, hogy Székesfehérváron a foci és a jégkorong is nagyon magas színvonalú. Fiatalabb korodban próbáltál más sportágakat?

- Többet is. Atletizáltam rövid és középtávon, kétszáz, négyszáz és nyolcszáz méteren futottam, valamint a távol- és a magasugrást is kipróbáltam. Emellett kicsit az amerikai futballba és az európai labdarúgásba is belekóstoltam.

- A magyar bajnokságot milyennek látod?

- Furcsa, hogy ennyire ismeretlen ez a liga a nagyvilágban. Úgy gondolom, egy nagyon jó, erős bajnokság a magyar, sok jó kosaras játszik benne. Az erőviszonyok nagyon kiegyensúlyozottak, idegenbe, bárhová is utazunk, mindenütt nagyon nehéz megszerezni a győzelmet.

Fotó: bajnokokvarosa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus