Kerpel-Fronius a Paksról Jászberénybe igazolásról

Bár a szezon közben arról lehetett hallani, hogy Kerpel-Fronius Balázs jövőre is a Paksot erősíti majd, idény végeztével kiderült, hogy a hátvéd Jászberénybe igazol. Balázzsal beszélgetett az ASE hivatalos honlapja az elmúlt évekről, a váltásról, és hogy mit vár a jövőtől.

Mindenekelőtt természetesen a váltás okáról, okairól érdeklődnék, sokakat meglepett ugyanis a dolog. Mi volt a háttérben, miért döntöttél így?

A váltásnak egyszerű oka van, szeretnék tovább fejlődni és úgy érzem, hogy ebben a legjobban a több játéklehetőség segítene. Mivel Pakson jövőre is viszonylag telített lesz a mezőny poszt (légiós, Baki, Körtléyesi, Medve), úgy gondoltam, hogy csapatot kell váltanom, ekkor keresett meg Bencze Tamás.

A Jászberény jelentősen átalakul a nyáron, szinte senki nem marad a tavalyi keretből, ráadásul Bencze Tamás személyében új mestere is lesz a csapatnak. Mit vársz új állomáshelyeden, kik lesznek a riválisok a csapatba kerülésért vívott harcban?

Valóban jelentősen átalakult a tavalyi keretük, hiszen bedobó posztra például  Horváth Ákos és Csabay Ádám érkezett még rajtam kívül. Nem szeretek riválisként tekinteni ilyenkor a csapattársaimra. Igyekszem megdolgozni Bencze Tamás bizalmáért és élni az adódó lehetőségekkel.

A jászberényi mellett más ajánlataid is voltak?

Igen, volt még egy ajánlatom Pécsről is.

És akkor most térjünk vissza egy kicsit az ASE-ra. Hogyan értékeled a mögöttünk hagyott szezont?

Sokat dolgoztunk ebben a szezonban és én úgy érzem meg is lett az eredménye ezzel az ezüstéremmel. A Szolnok megérdemelte az elsőséget, jobbak voltak nálunk a döntőben. Az egyetlen negatívum idén talán a kupadöntő lehet, ott nem sikerült azt a játékot nyújtanunk, amit sokan elvárnak tőlünk és mi is magunktól.   

Három évvel ezelőtt kerültél ide a Honvédtól. Hogy érzed, jó döntést hoztál akkor, megérte Paksra igazolni?

Úgy érzem jó döntés volt, hiszen olyan edzőkkel dolgozhattam együtt ebben a három évben mint Völgyi Péter, Enrique Gutiérrez Garcia vagy Branislav Dzunic, akiktől sokat tanulhattam, többféle kosárlabdát ismerhettem meg. Volt lehetőségem egyéni edzésekre is 'Bécóbával', amik úgy érzem sokat segítettek nekem a fejlődésben.

Mik a terveid a jövőre nézve, látunk még piros-kékben?

Ha úgy alakulna a közeljövőben, természetesen az ASE ajánlata mindig előnyt élvezne, hiszen nagyon megszerettem a várost és a közösséget.

Fotó: Fekete Zsuzsanna - ase.hu

Forrás: Winter Gábor - ASE.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus