Kerpel-Fronius: "A szezon rajtjára készen fogunk állni"

A ZTE hátvédje szerint idén többször fogja megbontani az ellenfelek védekezését, a csapaton belüli kémia kezd kialakulni.

Kerpel-Fronius Balázs az V. Orosz László Emléktornán aratott győzelem után nyilatkozott honlapunknak:

Hogyan élted meg a kaposvári tornát? 

A kaposvári torna előtt is jó mérkőzéseket játszottunk, erős csapatok ellen és kezdett összeállni a saját játékunk. Ezeken a meccseken kijött sok hibánk, amiken próbáltunk változtatni, javítani Kaposváron, ez úgy gondolom részben sikerült. Pozitívan éltem meg ezt a két napot, hiszen úgy érzem egyértelműen előre léptünk a torna alatt és persze nyertünk egy kupát.

Összességében a felkészülésetekkel mennyire vagy elégedett?

A felkészülés úgy érzem jól sierült, mindenki jó fizikai állapotba került és a csapaton belüli kémia is kezd kialakulni. A Göcsej kupán is még van időnk kijavítani a hibáinkat, vagy foglalkozni olyan apróságokkal is, amiknek esetleg a későbbiekben nagyobb szerepe lehet. Én úgy érzem, hogy a csapat a szezon rajtjára készen fog állni.

Mi a legnagyobb újdonság a ZTE-nél a Jászberényhez képest?

Mivel Bencze Tamás az edző, ezért új stílushoz nem kellett hozzászoknom, hasonló játékot fogunk játszani mint tavaly Jászberényben, persze apróbb változtatásokkal. Ami újdonság lesz, az a négy légiós személye, de ez minden csapatnál így lesz idén, mindeki a háromhoz volt szokva eddig.

Az eddigiek alapján milyen szerepre számítasz idén?

Mivel a stílus is hasonló, mint tavaly, ezért hasonló szerepre számítok, nem én fogom kialakítani a legtöbb helyzetet, de idén probálom kicsit többször megbontani az ellenfél védelmét, mint az előző szezonban. Ezen kívül próbálom a társaim kialaította helyzeteket minnél jobb százalékban pontokra váltani.

Ki a "legjobb arc" az öltözőben?

Jó a hangulat az öltözőnkben, jó társaság gyűlt összeidén. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, sok hangulat felelős van, ami könnyebbé teszi majd a munkát, úgy érzem mindenki jól érzi most magát ebben a közegben.

Az első tétmeccseteket majd Székesfehérváron játsszátok - min kell addig leginkább javítanotok?

Fehérváron mindig nehéz nyerni, kemny mérkőzésre számítok. Ahhoz, hogy ott nyerni tudjunk, a védekezésben minimalizálni kell a hibáinkat, támadásban pedig még gördülékenyebbé kell tenni a játékunkat. A Göcsej kupa jó gyakorlási és fejlődési lehetőség lesz, hogy még többet tudjunk előrelépni ezekben a dolgokban.

fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus