Két légiós hátvédet keres még a Pécs

A magyar mag kész van, egy amerikai és egy európai légiós várható - Csirke Ferenc folyamatosan dolgozik ezen és edzi a pécsi fiatalokat is. 

A bama.hu interjúja: 

– Hogyan telik a szünidő?

– Vakációról nem nagyon tudok beszámolni – vallotta be Csirke Ferenc, a PVSK-Pannonpower vezetőedzője. – A B csoportos bajnokság befejezése óta tartok edzéseket a csapat pécsi játékosainak, U23-asoknak, a B csoportos együttes pár tagjának, de Bíró Olivér és Csabay Ádám is itt van.

– Nyugtasson meg: azért jutott idő egy kis pihenésre is?

– Egy hétre el tudtunk menni nyaralni a családdal, de az igazat megvallva akkor sem tudtam teljesen kikapcsolni. Jó pár telefont el kellett közben intéznem, hiszen a következő szezon keretének kialakításán dolgozunk.

– Amiben nem is állnak rosszul. Laikusként a magyar mag szinte készen is van, így Veljko Budimir mellé kellene még megtalálni két légióst. Eldőlt már, hogy milyen posztra igazolnának?

– A magyar szekció valóban készen van. Gyakorlatilag teljesen együtt maradt a tavalyi csapat, amely kiegészült Csabay Ádámmal. Az biztos, hogy így sokkal összeszokottabb lesz a társaság, szóval nincs okom a panaszra. Ami a légiósokat illeti, kettőt keresünk még. Az egyik egy olyan mezőnyember lenne, aki egyes-kettes poszton egyaránt erős, a másikat pedig kettesre hoznánk. Utóbbinál jó lenne, ha szükség esetén akár irányítani is tudna. Nem egyszerű ez, alaposan körül kell néznünk. Már jó ideje a videókat bújom, és igyekszem megtalálni az ideális megoldást.

– Amerikai légiósokban, vagy inkább európaiakban gondolkozik?

– Valószínűleg csak egyikük lesz tengeren túli, törekszünk arra, hogy a klub anyagi lehetőségeit ne lépjük túl. Egy amerikai kosarasnál vannak járulékos költségek – például a repülőjegy –, ami dob még kicsit az áron.

– Ha már áron. Szentendrei Áron lesz a segítője a következő szezonban. Hogyan került ő képbe?

– Amikor kiderült, hogy Czigler Laci nem marad, én kerestem meg Áront. Régről ismerjük egymást, a középiskolás kosárcsapatban és a PVSK-ban is együtt játszottunk. Nagyon jó edzők mellett dolgozott az elmúlt években, így szerintem remekül kiegészítjük majd egymást. Remélem, hogy kölcsönösen tudunk majd egymástól tanulni ezt-azt.

– Július közepe van, ön folyamatosan edz a fiatalokkal és a pécsiekkel. Na de mikor kezdődik a csapat felkészülése hivatalosan?

– Augusztus 15-e körül kezdünk, de a pontos programról még ne kérdezzen, az egyelőre még formálódik.

forrás - bama.hu
foto - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus