Kinney szerint remek a közösség a KTE-nél

James Kinney érkezésével még tovább erősödött a KTE Duna Aszfalt a 2014/2015-ös szezonra. Az amerikai kosaras szerint remek közösséget alkotnak, s most az a legfontosabb számára, hogy minél több győzelmet szerezzenek. A kesport.hu készített vele interjút.

Egy évet voltál kénytelen kihagyni egy csúnya sérülés miatt. Mi is volt ez pontosan?

– Kiment a bokám egy edzés során, mielőtt elkezdhettem volna a játékot Törökországban. Ez mentálisan is szörnyű volt, hiszen a lehető legrosszabb időben jött. Azóta szerencsére minden rendben van, száz százalékosan vághatok neki az előttünk álló szezonnak.

Hogy érzed magad Kecskeméten?

– Nagyon megkedveltem a várost, s az országot is, szeretnék minél többet látni belőle. Az emberek nagyon barátságosak és segítőkészek, ami a beilleszkedésemet nagyban segíti.

Hallottál ezelőtt a magyar kosárlabdáról?

– Nem, teljesen új számomra az egész, semmit sem tudtam az itteni sportágról. Az edzőmeccsek alatt viszont megtapasztaltam, hogy egy igen erős, magas színvonalú ligáról van szó. Nem lesz könnyű tehát az előttünk álló évad, de bízom benne, hogy elérjük céljainkat.

Hogy jössz ki a csapattársakkal, az edzőkkel?

– Imádom őket, mind a játékosokat, mind az edzőimet. A szurkolók is nagyon jó fejek, örülök, hogy itt játszhatok. Szerencsére mindenki beszél angolul a csapatban, ami megkönnyíti a dolgunkat. Sok helyen tapasztaltam már, hogy a nyelvi akadályok miatt nem gördülékeny a munka, de itt ilyen problémáról szó sincs.

Mik a terveid a jövőre nézve?

– Jelenleg nem sokat gondolkozom a távoli jövőn, most a szezonnyitó meccsre koncentrálok teljes erőbedobással. Azon vagyok, hogy a lehető legjobb formámat hozzam. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó közösséget alkotunk, élvezzük a játékot együtt. Most az a legfontosabb, hogy minél több győzelmet gyűjtsünk be, a jövőről meg majd ráérünk akkor beszélni, ha eljön az ideje.

forrás: kesport.hu

fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus