Kipróbált légiósokat akart igazolni a ZTE

Stárics Kornél szerint nem ígérnek rájátszást, feszes gazdálkodásra lesz szükségük a szezon során - sikerült sínre tenni a dolgokat. 

- Azt gondolom, hogy sikerült sínre tenni a dolgokat, de kemény munka kellett hozzá az elmúlt két hónapban. A felnőtt csapatot össze kellett rakni, de szerintem magyar szinten jó légiósokat igazoltunk és három fiatalnak is szerződést tudtunk ajánlani - mondta el a zaol.hu-nak Stárics Kornél ügyvezető.

- Olyan külföldieket igyekeztünk igazolni, akikkel a szezon végéig számolhatunk. Annak nem láttuk értelmét, hogy esetleg olcsóbb légióst hozzunk, akiben benne van a veszély, hogy nem válik be. A csere újabb költségekkel járt volna, s akkor ugyanott tartanánk anyagi szempontból, mintha kipróbált és olyan játékosokat választunk elsőre, akit a szakvezetőink is ismernek - tette hozzá Stárics a légiósokkal kapcsolatban. A ZTE a korábban Körmenden bizonyító Govenst, a Kecskemétről ismert Kinney-t és a Szombathelyen remeklő Pantelicset is szerződtette a holtszezonban.

- Először is, nem akartunk túl nagy terhet rakni a csapat vállára és a szurkolóinknak sem akartunk olyat ígérni, hogy a rájátszásba kerülünk. Jó lenne megcsípni egy ilyen helyezést, erről nem mondunk le, de egyelőre az a cél, hogy mozduljunk el arról a pontról, ahol eddig voltunk. Vagyis kerüljük el a kiesőzónát és a lehető legjobban közelítsünk a középmezőnyhöz.

- Az önkormányzat maximálisan az egyesület mögött áll és a szponzorok felkutatásában is haladunk. Vannak olyan tárgyalásaink, amelyek ha realizálódnak, a költségvetésünkben is jelentős támogatást jelenthetnek. Ám mindenképpen feszes gazdálkodásra lesz szükségünk a zökkenőmentes szezonhoz. Szerintem a mezőnyben nem találnánk olyan csapatot, amelynek ott áll a pénz a számláján a bajnokság előtt és arra vár, hogy elköltse - tért ki az anyagiakra az ügyvezető.

A ZTE szombaton Székesfehérvárra, az Albához utazik a bajnoki nyitányon, a találkozó 19 órakor kezdődik.

forrás és fotó: zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus