Kiss Zsolt bírja a tempót Szegeden

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya korelnökként készül a 2014/2015-ös szezonra - de hiába ver majdnem tíz évet a sorban utána következőre, nincs gondja az erőnlétével.  

– Jó futónak számítok, így soha nem jelentett nehézséget az alapozás. Persze már jobban megvisel, mint mondjuk 22 évesen, de a szintidőket így is teljesítem – mondta a delmagyar.hu érdeklődésére Kiss Zsolt, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos kosárlabdacsapatának kapitánya, aki 14. élvonalbeli szezonjára készül.

A Kolti becenevű játékos a korelnök az együttesben 35 évével, őt a rangsorban a 27 esztendős irányító, Branko Jereminov követi. Nagyon fiatal csapatban kell tehát vezérnek lennie, ám ha valakitől, tőle rengeteget tanulhatnak a társak.

– Harmadik hete készülünk, a heti tíz edzésünkből nyolcszor Nikola Lazics foglalkozik velünk, kétszer pedig Alexa Szabolcs erőnléti tréner. Az 500 és 1000 méteres távokon azért már nem én vagyok a leggyorsabb, általában Vágvölgyi Ákos nyeri a különversenyeket. Ennek ellenére nem kell „kiskanállal összekaparni", az életben is fiatalos vagyok, és azt gondolom, ez a pályán is látszik – árulta el.

Az együttes formálódik, a már említett Jereminov és a munkába hétfőn bekapcsolódó, egyelőre kéthetes próbajátékra érkező Dejan Majsztorovics mellett a centerposztra keresnek még légióst.

– Brankóval nagyon könnyű együtt dolgozni, intelligens játékos, tudom, mire számíthatok tőle a pályán. Ő közelebbről ismeri Majsztorovicsot, azt mondta, olyan kosaras, aki vezéregyéniséggé tud válni a csapatban - mondta Kiss.

forrás: delmagyar.hu
slide/fotó: Schmidt Andrea, delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus