Körmend: Halász reméli, hogy túl vannak a hullámvölgyön

Halász Ákos beszélt a Kezdő5.hu-nak a Sopron elleni meccsről, az elmúlt időszakról, saját körmendi szerepéről és a jövőről is. 

Látványos, szórakoztató játékkal vágott vissza a Sopronnak a Körmend azok után, hogy nemrég (január 3-án) még 25 pontos zakóba futottak bele Ferenczék. A győztes kiléte ezúttal sem volt kérdés, csak éppen fordított előjellel.

"Az idegenbeli meccsen a dobóformánk összehasonlíthatatlan volt a most szombatival és a labdát se járattuk megfelelően. A Sopron védekezése is sokkal jobbnak tűnt a hazai környezetükben, de ide kell meg sorolnom mindenképp Kevin érkezését, mert sokkal gördülékenyebben ment főleg a támadójátékunk az ő bontásai és kiosztásai révén" - nyilatkozta Halász Ákos a Kezdő5.hu-nak arról, hogy mi változott leginkább a soproni meccshez képest most hazai pályán.

Az utóbbi időben átélt egy gyengébb periódust a csapat, Gasper Potocnik lemondott, majd mégis maradt a kispadon, Marquis Wright megsérült, érkezett Kevin Dillard, a bajnokságban zsinórban háromszor is kikaptak a vasiak és nemzetközi szinten is jött egy-két kellemetlen eredmény. Az elmúlt időszakban viszont összekapta magát a társaság, továbbjutott az Alpok Adria Kupában, a bajnokságban zsinórban három győzelemnél jár, igaz, a FIBA Europe Cupban kikapott otthon az Alba Fehérvártól. 

"Szerintem több dolog is közrejátszott abban a rossz periódusban. A rengeteg mérkőzés, utazás miatt mondhatjuk, hogy fáradt és fásult volt a csapat és Marquis hiánya is érződött mind védő- és támadóoldalon, de mostantól végre teljes kerettel dolgozhatunk tovább, ami óriási erősségünk lehet a jövőre nézve. Az AAK-s továbbjutás is fontos volt, mert valóban gyengébb az a bajnokság mint a másik kettő, de nagy segítség lehet minden játékos meccsben tartásához és ha már elindultunk ebben a kupában, mindenképp az első hely megszerzése a cél. A FIBA Kupában valóban fájó volt ez a vereség az Fehérvártól, főleg mert hazai környezetben történt, de ugyanúgy megvan a továbbjutási lehetőség, igaz, így sokkal nehezebb lesz, de pont ezért volt fontos, hogy a végjátékban 10 ponton belülre tudtunk visszajönni" - értékelte az elmúlt időszakot Halász. 

És hogy túl vannak-e mindezen? "Nagyon remélem, hogy túl vagyunk, igen, a Sopron ellen meglepően frissnek tűnt a csapat és a teljes rotáció nagyon fontos alapja ennek a sikerességnek, mivel a három porondon való részvétel elég megterhelő tud lenni."

Ahogy Halász is említette, Kevin Dillard érkezése mindenképpen sokat jelenthet a Körmendnek. "Az első közös edzésen főleg az egyéni képességei voltak szembetűnőek. Jól cselez, jól passzol és kívülről is nagyon veszélyes. Sokat kommunikál a társakkal és próbál segíteni a játék minden szegmensében. Biztosan nagy segítség lesz, mivel a periméteren elég jó dobóink vannak, ezáltal egy ilyen játékos eléggé magára tudja vonni a védelem figyelmét."

A hátvéd nyáron érkezett a vasiakhoz és elég más szerepet kapott, mint eddig a PVSK-nál - kevesebbet, rövidebb periódusokban játszik, de az utóbbi időben ő is jobban elkapta a fonalat, portálunknál is járt például a Forduló Válogatottjában.

"Valóban teljesen más, mint Pécsen. Az első váltásom volt ez, mióta az első osztályban játszom, de ennek ellenére a társakkal, edzőkkel szinte már az első napon megvolt a közös nevező, ezzel semmi probléma nem volt. A játék viszont valóban nem volt a legjobb az elején, ahogy említetted, ezekben a rövidebb periódusokban nem sikerült elég hasznosan játszanom, de ez főleg a támadóoldalt jellemezte. Az elmúlt időszak tényleg más volt, mivel kiesett a kezdő irányítónk, ezért nagyobb szerep is hárult rám, többet is játszottam, aminek köszönhetően ezt nagyobb önbizalommal tudtam tenni és jól is sült el. Nagyon remélem, hogy ez ki is fog tartani a szezon hátralevő részében, mert ebben a három fronton való szereplésben mind a 15 játékosunkra nagy szükség van."

"Körmenden idén is az arany megszerzése a cél ,ez nem egy nagy titok szerintem. Én látom a csapatban ezt a potenciált, de több másik magyar csapatban is. Nagyon fontos lesz az első 34 meccs a pályaelőny szempontjából, mert ez döntő lehet a végelszámolásnál, de a legfontosabb az a playoffra való formaidőzítés lesz. A FIBA Eurpe Cupban nagyon nehéz dolgunk lesz, mivel becsúszott egy hazai vereség. Ha nyernénk itthon szerdán, akkor is hatalmas dolog lenne a továbbjutás, mert Litvániában sem hiszem, hogy egyszerű dolgunk lenne, de Fehérvárra se nyerni járnak a csapatok. A Sopron elleni játékunkat látva mindenképp van esélyünk, de nagyon nehéz lesz" - vélekedett az MTE idei esélyeiről a hazai és a nemzetközi színtéren Halász.

Persze a következő napokban sincs idő pihenni: szerdán egy nemzetközi, szombaton pedig magyar bajnoki meccs vár a csapatra, előbbi a Demir Insaat, utóbbi a Kaposvár ellen. "Szerdán és szombaton is csak a győzelem elfogadható. A nemzetközi porondon mindenképp akarunk még meccseket játszani ezen a csoportkörön túl, de a hétvégi meccs is nagyon fontos, mert több hazai vereség nem nagyon fér bele, ha jó helyzetből szeretnénk várni mind a középszakaszt, mind a playoffot.

fotó: Jene Sándor / FIBA

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus