Körtélyesi: Nem véletlenül edzünk olyanokat, amilyeneket

Tovább menetel a bajnokságban az ASE, a piros-kékek ezúttal Szombathelyen vették sikerrel az akadályt, és győzték le a Falco csapatát 68-75 arányban. A továbbra is magyar kezdőötössel felálló tolnaiak egyik legjobbja ismét Körtélyesi Gergely volt, aki ezúttal 13 pontot, 4 gólpasszt, 3 szerzett labdát és 2 lepattanót tett be a közösbe.

Gratulálok a győzelemhez! Mesélj egy pár szót a mérkőzésről!

Mindenek előtt nagyon örülök, hogy sikerült győznünk itt Szombathelyen, nem is emlékszem, mikor történt meg ez utoljára. Nehéz meccs volt. Számítottunk arra, hogy az elején kicsit görcsösen fog játszani a Falco, próbáltunk ezért minél agresszívebben játszani, de ez nem mindig jött össze. Később aztán sikerült felzárkóznunk, de ismét elléptek tőlünk. Nagyon sok hullámvölgy volt ebben a meccsben. Örülök, hogy Kacsa jól játszott, nagyon szépen pörgött. De igazából mindenkit kiemelhetnék, mert Maci, Dusán, Szöszi és a többiek is jók voltak. Úgy érzem, összességében jól muzsikáltunk.

Nem ez az első meccs, hogy kicsit gyengébben kezdtek, majd a végén lehajrázzátok az ellenfelet. Mi lehet ennek az oka?

Megondom őszintén, fogalamam sincs miért kezdünk ilyen lagymatagon, ha fogalmazhatok így. Azt viszont tudom, hogy nem véletlenül edzünk olyanokat, amilyeneket, és ez meg is látszik az utolsó 10-15 percben a mérkőzéseinken. Vagy fejben, vagy fizikailag nem szokta tudni tartani a lépést az ellenfél velünk, persze csak ha mi is maximálisan koncentrálunk ebben az időszakban. Azért edzünk a hét minden napján, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

A bajnokságban eddig minden meccsen öt magyarral kezdtetek, amire időtlen idők óta nem volt példa magyar élcsapatnál. Mi van a kulisszák mögött, mi ennek az oka?

Szerintem nincs itt különösebb kulisszatitok, egyszerűen annyi az oka, hogy mi magyarok együtt kezdtük el a felkészülést, és Bánénak megtetszett ez a felállás. Igazából úgy érzem, jól is működik ez az ötös együtt, lendületesen, agresszívan játszunk. Már amikor összejön, mert mint korábban beszéltük, azért ez sem sikerül mindig. Azért azt tudni kell, hogy azt a tempót, amit a mérkőzések kezdeti szakaszában mi produkálunk, azt nem könnyű bírni, így amikor feljönnek a légiósok, friss lábbal egy kicsit fáradtabb ellenfél ellen szállnak be a mérkőzésbe. Ez sokszor jól, néha pedig rosszul sül el, mint például ma, viszont ettől függetlenül szerintem ez egy jól működő felállás.

Fotó, Slide: Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus