Külön készült a ZTE játékelemeiből a Kecskemét

Ha úgy játszik a KTE, mint a felkészülési meccseken, az jó lehet Zalaegerszegen is - véli Wittmann Krisztián. 

A ktekosar.com készített interjút a klubhoz visszatérő Wittmann Krisztiánnal:

A KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya bizakodó. A felkészülési mérkőzéseken mutatott játék ezt erősíti benne, de ennél is fontosabb, hogy a csapat egységes és napról napra fejlődik.

Ugyan már hetek teltek el a magyar válogatott Szerbia elleni Eb-nyolcaddöntő találkozója után, Wittmann Krisztiánban még mindig rendszeresen felvillannak az ottani emlékek.

- Sokszor eszembe jut az Európa-bajnokság – mondta Wittmann. - Ismerősök és ismeretlenek állítanak meg az utcán, gratulálnak, így pedig nehéz nem gondolni arra a fantasztikus időszakra. Nem is akarom elfelejteni, hiszen hatalmas sikert értünk el, életem meghatározó szakmai sikere volt.

Az Eb-emlékek plusz motivációt jelentettek számára a kecskeméti felkészüléshez - a válogatott játékos három év után igazolt vissza Kecskemétre. A szezon előtt hat győzelem mellett egy vereség a KTE-Duna Aszfalt mérlege a felkészülés során, ami biztató.

- Az eredménnyel ebben az időszakban nem foglalkozunk, a mutatott játékunk azonban bizakodásra ad okot. Karahodzic és én is később csatlakoztunk a munkába, ennek ellenére gyorsan sikerült felvennünk a ritmust. Azt tapasztalom, hogy a csapatunk napról napra fejlődik, megvan a szükséges kohézió a játékosok között.

Szombaton 18 órakor Zalaegerszegen kezdjük meg a 2017-2018-as szezont, kíváncsiak voltunk, hogyan készül a csapat a rajtra.

- Az edzőmeccseken mutatott játékunkhoz hasonló teljesítmény jó lehet a ZTE ellen is. Van egy-két taktikai elem, ami jellemző a védekezésükre és támadásaikra, ezekre külön felkészülünk. Tavaly a Zalaegerszeg hazai pályán nagyon erős volt, majdnem minden csapatot megvert, nehéz dolgunk lesz. Az egész szezon során arra fogunk törekedni, hogy minél több mérkőzést nyerjünk, minden ellenfelünk dolgát megnehezítsük és sok örömet szerezzünk a szurkolóinknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus