Lakosa Zsolt: Egy lépéssel közelebb

Vasárnap este rangadót rendeztek a B-csoport keleti csoportjában: a listavezető Kecskemét fogadta a második helyen álló, „A” csoportos tagságra pályázó MAFC gárdáját. Érdekes módon, a hazaiak pihentették kulcsjátékosaikat (Mészáros, Pongó-testvérek, Kuntics), ennek következményeként a félidőben már 17 ponttal vezettek a pestiek. A második játékrészre sem tudta magát kellően felrázni a Forray-legénység, így magabiztos vendégsiker született. A mérkőzés után Lakosa Zsolttal, a MAFC hátvédjével beszélgettünk.  

Először is, gratulálok a győzelemhez! Könnyű dolgotok volt?

Köszönjük, de azt, hogy könnyű dolgunk lett volna, azt azért nem mondanám. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a mi szemszögünkből tekintve nem volt hátrány, hogy nem játszottak az ellenfél meghatározó játékosi. Örülünk, hogy a rossz játék ellenére is sikerült hoznunk ezt a találkozót. Október vége óta nem kaptunk ki, próbáljuk ezt a formát minél tovább tartani.

Ezzel a győzelemmel szerinted érdemben bebiztosítottátok az első helyet?

Nem. Sok meccs van még hátra, az Eger sincs sokkal lemaradva, és csak egy győzelemmel gyűjtöttünk többet, mint a mai ellenfelünk. Az biztos, hogy egy nagy lépést tettünk az első hely megszerzéséért.

Hogy egyezteted össze a tanulást a kosárlabdával?

Nehéz, de eddig sikerült megoldani. Úgy rakom az óráimat, hogy a délelőtti edzésen is részt tudjak venni, heti kétszer. A szakmai stáb is nagyon rendes, van, amikor elengednek tanulni. Sikerrel zártam ezt a félévet, remélem, továbbra se lesz nehezebb dolgom.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus