Laroche: itt több a test-test elleni harc

A Sopron irányítójának Derrick Rose a kedvenc játékosa, korábban játszott Tristan Thompson és Draymond Green ellen is.

Az irányítóval a sakc.hu készített interjút:

– Üdvözlünk Sopronban, mennyit tudsz Magyarországról?

– Amikor Csehországban játszottam, s volt pár szabad napunk, elmentünk kicsit körülnézni a magyar fővárosban, Budapesten – nagyon szépnek, érdekes nagyvárosnak találtam.

– Franciás a neved, beszéled is ezt a nyelvet?

– Igen, Kanada francia nyelvterületén élek, franciául és angolul egyaránt beszélek.

– Mielőtt kosarazni kezdtél, más sportágakat is kipróbáltál?

– Igen, teniszeztem és futballoztam, s ezen a játék Európában ismert változatát, a soccert, azaz a labdarúgást értem. Jól is ment mindkettő, azt hiszem, ha nem a kosarazás mellett döntök, akkor most labdarúgó lennék. Biztos vagyok benne: a futballpályán is megállnám a helyem.

– Egyetemi éveid alatt játszottál olyan kosarasok ellen, akik később az NBA-ben is “befutottak”?

– Több ilyen játékossal találkoztam a pályán. A nyári nagydöntő résztvevői közül például a Clevelandből Tristan Thompson, illetve a győztes Golden State Warriors csapatából Draymond Green ellen is volt szerencsém játszani. Érdekes, akkor, amikor egyetemi éveik alatt játszottam ellenük, nem tűnt úgy, hogy az NBA-ben ennyire meghatározók lehetnek. Rengeteget fejlődtek.

– Van példaképed?

– Kimondottan példaképem nincs, inkább kedvenc játékosom, a Chicago irányítója, Derrick Rose.

– Nem először játszol Európában, két évadot töltöttél Csehországban, előtte pedig az amerikai egyetemi bajnokságban játszottál. Mi szerinted a legnagyobb különbség az amerikai egyetemi, illetve az európai kosárlabda között?

– Az egyetemi ligában óriási az iram, hatalmas sebességgel zajlik a játék, jóval nagyobb az iram, mint Európában. Jelentős az eltérés abban is, ahogy megfigyeltem, hogy Európában gyakran a magas játékosok is kifejezetten jól dobnak távolról. Itt sokkal több a test-test elleni harc, és nagyobb szükség van a gyors gondolkodásra, kreativitásra.

– Szabadidődben mit szeretsz leginkább csinálni?

– Pihengetni, meg ha van társaság, biliárdozni, bowlingozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus