Lázár a javuló csapatmunkában látja a pénteki siker titkát

Pénteken nagy csatát vívott egymással a JKSE és a vendég, nem teljes kerettel érkező ZTE. Végül a hazaiak visszavertek minden zalai kísérletet, ami a siker elérésére irányult, s ezzel megszerezték 4. győzelmüket a bajnokságban. Erről és a jövő heti törökországi fellépésről kérdeztük a csapat egyik centerét, Lázár Lászlót.

A november 1-én lejátszott JKSE - ZTE meccs számszerű adatai és tudósítása IDE kattintva elolvasható.

- Az első félidőben nagyon szoros volt a mérkőzés. Számítottatok rá?

Lázár László: - Igen, szoros mérkőzésre számítottunk. Az elején nem sikerült úgy játszanunk, ahogy kellett volna, kellett még egy kis idő, hogy összeszokjunk, de mégis sikerült nyerni és végül jól is ment a játék.

- Az utolsó negyedet jól kezdtétek - egy 13-0-s futással. Mit mondott előtte a szünetben az edző?

LL: - Azt mondta, hogy próbáljunk csapatban játszani, mozogjon a labda és ez sikerült, a dobásaink bementek, emellett szerencsénk is volt. Ám bebizonyítottuk, hogy jobb csapat vagyunk mint a ZTE.

- Azért egy kicsit megijedtek a berényi szurkolók, amikor újra közel került a ZTE...

LL: - Igen, várható volt, hogy szoros lesz a vége, de szerencsére sikerült jól folytatni a meccset, s kemény védekezéssel megtartani az előnyt.

- Gratulálunk ehhez a győzelemhez, de most idegenbe mentek Törökországba. Mit vársz attól az Eurochallenge-mérkőzéstől?

LL: - Nehéz mérkőzésünk lesz Törökországban, de reméljük, hogy minél jobban fogunk játszani. Nekünk nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség ez, ugyanakkor nyerni megyünk.

Fotó: kosarsport.hu (a JKSE archivumából)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus