Litván stílusú, támadó szellemű csapat lesz az ASE

Az Atomerőmű SE új vezetőedzője, Gediminas Petrauskas sajtótájékoztató keretein belül mutatkozott be - megszólalt a csapatkapitány Kovács Ákos is.

A paksihirnok.hu beszámolója:

Megkezdte a felkészülést a 2016/17-es bajnokságra az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Augusztus 15-én ennek apropóján sajtótájékoztató keretében Jan Pavlik szakosztályvezető bemutatta a média képviselőinek az új vezetőedzőt, Gediminas Petrauskast. A litván szakembertől megtudtuk: nem volt teljesen ismeretlen számára az ASE, amikor megkeresték, ismerte a történetét, és azt, hogy sok litván játékos szerepelt egykor a csapatban. – Megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon egy ilyen múlttal rendelkező klubban építhetem tovább az edzői karrierem, ami eddig felfelé ívelt. Bízom benne, hogy ez itt Pakson is folytatódik – fogalmazott a vezetőedző, hozzátéve, örül, hogy a játékosok kiválasztásánál megkapta a lehetőséget és figyelembe vették a javaslatait, ugyanis elmondása szerint nem mindenhol kérik ki az edző véleményét. – Csapatunk stílusához igyekeztem játékosokat választani, akik egyelőre nem sztárok. Sikerre éhes társaságot akarok, melynek tagjai meg akarják mutatni, mit tudnak. Mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében, megpróbáljuk a lehetetlent elérni, a maximumot kihozni.

A vezetőedző újságírói kérdésre elmondta: a szerződés aláírása után megnézte a csapat jó pár play off meccsét, és tájékozódott az ellenfelekről is. – Igyekszem litván stílusú, támadó szellemű csapatot felépíteni. Ebben a játékban mindenkinek jut labda, az alap a kemény védekezés, amiből gyors indításokkal könnyű kosarakat lehet szerezni. A csapataimmal évek óta ezt játszatom.

Petrauskas hozzátette: emocionális edzőnek tartja magát, nem biztos, hogy minden játékosnak ízleni fog, de felkészíti őket, hogy mire számíthatnak. – Néha felmegy bennem a pumpa, de ez hozzátartozik a munkához. A jövőm most itt van: tíz hónapra jöttem Magyarországra dolgozni, a munkámhoz kell egy csarnok, tíz játékos, egy kellemes lakás, és ezt már mind megkaptam – szögezte le a vezetőedző.

A sajtótájékoztatón megszólalt a csapatkapitány Kovács Ákos is, aki már szinte paksinak számít, mivel nyolcadik szezonját kezdi meg piros-kék színekben. Elmondta, hogy mivel kicserélődött a csapat, a játékosok több mint fele elment, ezért a következő hetek célja, hogy a külföldiek és a fiatal magyarok is minél hamarabb beilleszkedjenek.

– Tanulva az előző év tapasztalataiból szeretném minél jobban ellátni a csapatkapitányi feladatokat. Fontos, hogy mindenki becsülettel elvégezze azt, amit az edző elvár, akkor hiszem, hogy ott leszünk a legjobbak között. Úgy érzem, teljesen más lesz ez a szezon, mint az eddigiek, már várom az új kihívásokat. Sikerre éhes vagyok!

Forrás - paksihirnok.hu
Foto, Slide - Molnár Gyula (Paksi Hirnök)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus