Lóránt: A sok játéklehetőség és jó bajnokság volt a cél

Lóránt Péter új olaszországi szerződése aláírása után nyilatkozott honlapunknak a döntés hátteréről és a leendő feladatairól.

Viszonylag sok idő telt el a Szolnokról való távozásod és a mostani döntés meghozatala közt, azaz hogy aláírj a Serie A-ban szereplő Pesaróhoz. Miért éppen ezt a klubot választottad?

Számomra fontos volt, ami már anno a Szolnokra igazolásomkor is döntő tényezőnek számított, ez pedig az, hogy sok játéklehetőséget kaphassak, és magas szinten jegyzett bajnokságban léphessek pályára hétről hétre. Maga a döntés meghozatala egyébként gyors volt, pár nap telt csak el a megkeresés és az aláírás közt, a kivárás része inkább a lehetséges ajánlatokra igaz, mivel voltak jobb és rosszabb csapatoktól is megkereséseim, de egy ehhez hasonlóan ideálisra vártam. Továbbá az is pozitívan befolyásolt, hogy leendő edzőm, Riccardo Paolini fel is hívott és éreztem rajta, hogy szeretne velem dolgozni. Ezen felül jövőre is számolnak velem, ezért írtunk alá egy olyan fél plusz egyéves kontraktust, ahol csak nekem van kilépési opcióm nyáron, ez is imponált.

Mit tudsz az új csapatod céljairól és a saját feladataidról?

Mivel az olasz bajnokságban a szokásosnál talán alacsonyabbak és könnyebbek, ugyanakkor atletikusabbak a centerek, így sokat lehetek majd bent ötösben is, vélhetően jelentős játéklehetőséggel, amivel szeretnék is a lehető legjobban élni. Ez nem ismeretlen szerepkör számomra már csak azért sem, mert anno Rómában is sokat szerepeltem ötösként. A posztomról távozik egy nagyobb testű magasember, s volt egyéb mozgás is a keretben. Egyelőre a célunk az, hogy biztosan bennmaradjunk, s ha sikerül megindulnunk fölfelé, akkor természetesen megfogalmazhatunk majd nagyobb elvárásokat is ezen a szinten.

Hogy néz ki a programod most, mikor csatlakozol az új társakhoz?

Vasárnap reggel már utazom is ki autóval, innen mintegy 900 km-t teszek majd meg a családomtól való búcsúzkodást követően, aztán hétfőn veszek részt egy orvosi vizsgálaton, onnantól pedig teljes gőzzel dolgozom majd a csapattal, és ha minden jól megy, vasárnap este, a Brindisi ellen már pályára is léphetek.

Hogy telt az előző egy hónapod? Mivel tartottad magad formában?

Korábbi nevelőedzőm, Bácsalmási Gábor segített nekem ebben egyéni edzésekkel, az utóbbi hetekben pedig már a MAFC élvonalbeli csapatának tréningjeit is látogattam, a kondimat pedig kosárlabda-specifikusan Újhelyi Gyula személyi tréner vezetésével igyekeztem a lehető legmagasabb szintre emelni. Úgy érzem, készen is állok a feladatra, mindenkinek nagy köszönettel tartozom ezért a segítségért és a közös munkáért!

Sok sikert kívánunk az új állomáshelyeden és köszönjük az interjút!

Fotó: szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus