Lóránt szerint a Szolnoknak és a Falcónak erősebb a kerete

Az Alba Fehérvár csapatkapitánya szerint Alhaji Mohammed segítségükre lesz, komoly esélyük van továbbjutni a FIBA Europe Cupban, és két rivális keretét is erősebbnek tartja a magyar bajnokságban.

Az albakosar.hu interjúja:

– Mivel a gárda gyors egymásutánban hatszor győzött, lendületbe került, nem jött jókor a szünet.

– Ez majd utólag derül ki, a vezetőedzőnktől két és fél nap pihenőt kaptunk, ami rá is fért a társaságra. Bár nyertünk Pakson, a játékunk kicsivel gyengébb volt, mint az előző öt meccsen, ez vélhetően a fáradtság jelei mutatkoztak. A hazaiak 17 pontos hátrányból visszajöttek a meccsbe, egyenlítettek, ám végül hét ponttal győztünk, fontos győzelmet arattunk.

– Gyengén kezdtétek a szezont, vélhetően te is nívósabb rajtra számítottál.

– A rossz indulásra senki nem számított, természetesen én sem. Az utóbbi hetekben összekaptuk magunkat, egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtottunk, bízom abban, hogy ez így marad a későbbiekben is. A tavaszi szezont nálunk töltő amerikai bedobó, irányítóként is bevethető Alhaji Mohammed lassan utoléri magát, a későbbiekben rá is számíthatunk, rutinjával, tudásával a segítségünkre lesz. A gyenge, októberi produkciónkat nagyban befolyásolták a sérülések, én is hetekre kidőltem, a térdemet műtötték, valamint az emberileg és játékosként is kiváló, tengerentúli bedobó, Trevis Simpson a combjával bajlódott. Mióta ő is teljes értékű harcos, egyre jobbak az eredményeink.

– A bajnokságban 1 győzelemmel és 4 vereséggel kezdtetek, a vereségek között mindössze az újonc Debrecent sikerült itthon legyűrni. Aztán kiegyenesedett a társaság, a FIBA Europe Cup-on két, hazai kudarccal rajtolt a brigád, amely azóta nagyon elkapta a fonalat, átvette a vezetést az F-csoportban. Csalódott lennél, ha nem sikerülne a továbbjutás az Európa Kupában?

– Komoly esélyünk van arra, hogy folytassuk a szereplésünket. Ha nyerünk Fehéroroszországban, biztosan sikerül. De összejöhet vereség esetén is, ha az izraeli Bnei Herzliya hazai pályán legyőzi a belgákat. Nem lesz könnyű dolgunk Minszkben, de természetesen győzni szeretnénk.

– A tavalyi évben megnyerték a hazai kupát és a bajnokságot. Összejöhet az ismétlés?

– Úgy gondolom, a Szolnok és a Falco erősebb kerettel rendelkezik, utánuk mi következünk és a Körmend. Tavaly a kezdettől fogva vezettük a bajnokságot, úgy gondolom, kicsit masszívabb csapatunk volt. Messze még a vége, természetesen ismét ott lehetünk a végelszámolásnál, valamint előzőleg, a Magyar Kupában is jól szerepelhetünk.

Forrás, Foto - albakosar.hu
Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus