Magyar Kupa: Déri Csaba latolgatta az esélyeket

Szerinte a Falco ága egyértelműen könnyebb, a másik oldalon viszont apróságok dönthetnek majd. 

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, kisorsolták a férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításait és az ágakat - ezzel kapcsolatban latolgatta az esélyeket a 9900.hu kérdésére válaszolva Déri Csaba. 

Pécsi VSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

– Kimondva, kimondatlanul a sorsolásnak van egy gyengébb ága, ahol a Pécs a Falcoval találkozik. Ez egy rendkívül szokatlan időpontban, gyakorlatilag ebédidőben kerül megrendezésre. Nagyon-nagyon nehéz felkészülni egy ilyen meccsre, ugyanis szokatlan időpontban játszanak a csapatok. A Falco a mérkőzés egyértelmű esélyese, jobb játékerőt képviselő csapat, de a Pécs rendkívül kellemetlen ellenfél az egymeccses szituációkban. 40%-60%-ban tartom esélyesnek a Falcot, de egyáltalán nem írnám le a pécsieket.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE

– Teljesen egyenlők az esélyek, abszolút 50%-50%. Ennek az ágnak a fő esélyesének a Falcót tartom, de mind a négy csapat odakerülhet a döntőbe.

Alba Fehérvár – Egis Körmend

– Ez az első nap slágermérkőzése lesz, ugyanis, ha addig nem változnak az erőviszonyok – itt a játékosállományokra, a sérülésekre gondolok – és mindkét csapat a legjobbjaival tud kiállni, megint egy 50%-50%-os derbi lesz.

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK

– Az előző mérkőzés győztesével játszik majd az elődöntőben a Kecskemét-Szolnok párharc továbbjutója. Itt egyértelműen a Szolnok továbbjutását várom, 30%-70% arányban. A Kecskemét jó csapat, de a Szolnok a listavezető a bajnokságban. Ezen az ágon a döntőbe jutásról egyértelműen a napi forma fog dönteni.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus