McGruder nem bánja, hogy OKC, OKC helyett ASE, ASE

Bár OKC, OKC helyett az ASE, ASE rigmust hallja a lelátóról, és Oklahoma helyett Pakson szórja a kosarakat, jól érzi magát az Atomerőmű csapatában az Oklahoma City Thunder NBA-együtteséből az utolsó rostán kikerülő Rodney McGruder. Néhány kifejezést már megtanult magyarul, úgy érzi, sok tapasztalattal gazdagodott Pakson és nem tett le arról, hogy az NBA-ben is megmutassa, mit tud. Erről is beszélt honlapunknak a készséges, szerény bedobó.

- Mit szóltál ahhoz, hogy az Oklahoma a napokban megverte a San Antionio csapatát, megállítva a Spurs együttesét, megtörve nagy sorozatát az NBA-ben?

- Természetesen figyelemmel kísérem az Oklahoma szereplését, hiszen ami időt ott töltöttem, több sráccal is jó barátságba kerültem, mint például Reggie Jackson, Jeremy Lamb és Russel Westbrook. Nagyon örültem a szép győzelmüknek, remélem, hasonló jó lesz a folytatás.

- Hogy érzed magad Pakson, milyen a közeg, a szakmai munka - Oklahoma után?

- Úgy gondolom, remek az edzőnk és értékes szakmai munka folyik a klubban. Az edzésmunka nagyon kemény, mégis precíz, jól felépített.

- Hogy látod, tudsz fejlődni a magyar bajnokságban?

- Több okból is azt gondolom, hogy igen. Egyrészt erős a bajnokság, sok a jó képességű játékos, másrészt megismerem az európai stílust, ami szintén a hasznomra válhat. Játszottunk kitűnő csapatok ellen az EurolChallenge sorozatban is, úgyhogy rengeteg tapasztalattal gazdagodtam.

- Ott voltál az NBA előszobájában, de nem léphettél be az ajtón...

- Remélem, a közeljövőben sikerül, ha már ott voltam az NBA közelében, természetesen reménykedem benne, hogy sikerül játszanom is, megvetnem a lábam a ligában.

- Az Oklahoma csapatában?

- Mivel ott voltam, az lenne, az igazi, de akkor is nagyon boldog lennék, ha egy másik csapatnak lenne rám szüksége...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus