Még kettős látása van, de már edz Baki Gergely

Tétmeccset még nem játszott, a felkészülés során sérült meg - novemberben már pályára lépne. 

A delfinek.hu interjúja Baki Gergellyel:

Valójában mi a baja a szemednek?

A szememnek konkrétan semmi problémája nincs már. Az elején bevérzett a szemem, felszakadt a kötőhártyám, ezek meggyógyultak aránylag hamar, de a látásommal még mindig probléma van. Kellemetlen kettőslátásom alakult ki, ami szintén javult már sokat, de még nem 100%-os. Előre tekintve már jól látok, de lefelé és jobbra ugyanúgy kettős képeim vannak.

Hogyan telt el ez a pár hét a gyógyulási időszakban a szemed viszonylatában?

Az első 1-3 hétben meg kellett várni, hogy a szem sérülései meggyógyuljanak. Voltam MR és CT vizsgálatokon, többféle teóriát is megfogalmaztak, mi okozhatja a kettős látást, de a CT kizárt bizonyos dolgokat, az MR viszont kimutatta, hogy a szemizom környékén ödéma keletkezett, így az egyik feltételezés szerint ez az ödéma is közrejátszhatott a kettős képekben. Várni kellett egy második MR vizsgálatig, ami végülis tegnap történt meg. Ez azt mutatta, hogy az ödéma felszívódott, viszont kontrasztanyag van jelen a sérült izomrésznél. Erre azt mondták, hogy azt jelenti, hogy gyógyul. Látható sérülés nincs, de az élet azt bizonyítja, hogy valami probléma mégis van, mert konkrétan szeptember 6-odika óta nem látok jól. 

Tegnap voltál Budapesten a doktornőnél, mit mondott, hogyan tovább?

Azt még mindig nem tudják megmondani, mennyi idő kell ahhoz, hogy ez teljesen elmúljon, viszont sportszempontból mostmár mindent csinálhatok. A 3. hét után már eddig is végeztem különedzéseket, súlyzóztam, stb., most viszont már megpróbálhatom a kosárlabdát is, aztán meglátjuk, hogy tud hozzá alkalmazkodni az idegrendszerem. Reméljük, hogy jól. Így mivel eddig 21 napot edzettem az alapozásban, aztán viszont kb. 40 napot nem, most nem kapkodhatom el a visszatérést, fokozatosan próbálok visszatérni, a célom az, hogy a november 4-ediki Debrecen elleni hazai mérkőzésen már hasznos tagként részt tudjak venni. De ezzel a kapcsolatban a következő pár napban okosabbak leszünk. Viszont a gyógymódhoz hozzá tartozik, hogy sokat használjam és erőltessem a szemem minél szélesebb spektrumban, így orvosilag ajánlott, hogy tévét nézzek és számítógépes játékokat játsszak minél többet :-) Ezen nem fog múlni...

fotó és forrás: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus