Még nem hozza a legjobb formáját a Körmend irányítója

Kenyon McNeail szerint idegenben nagyon nehéz nyerni ebben a bajnokságban, ezt még meg kell tanulniuk. 

Magabiztos győzelmet aratott az Egis Körmend az előző fordulóban a Szolnokot, korábban pedig a Falcót is legyőző Sopron ellen. Erről és a vasiak helyzetéről Kenyon McNeailt, a gárda irányítóját kérdeztük.

"Szép győzelem volt, amely kulcsaként a megfelelő védekezést említeném - emellett próbáltuk elvenni a kinti dobásaikat és kordában tartani a kettő-kettőiket is. Ezeket sikerült megvalósítanunk, így sikerült nyernünk" - mondta a Kezdő5.hu-nak Kenyon McNeail.

Az viszont érdekes, hogy idegenben Debrecenben és Pécsett is kikapott a gárda, otthon viszont az Albát és a Sopront is legyőzte, egyelőre elég nagy a kontraszt a hazai és az idegenbeli forma között. "Ebben a bajnokságban minden idegenbeli meccs kemény és nehéz nyerni vendégként. Meg kell tanulnunk, hogy hogyan győzzünk idegenben, hiszen ilyenkor más a közönség, a játékvezetés, minden egyéb, de azt hiszem, hogy képesek vagyunk rá" - magyarázta.

McNeail egyébként eddig 11,3 pontot és 5,3 gólpasszt átlagol, utóbbival ott van a legjobbak között a bajnokságban és bár a dobásai eddig kevésbé ülnek (41% mezőnyből, 18% távolról, 69%-os büntető), így is fontos szerepe van.

"Szerintem nem hozom a legjobb formám, mert a dobásom szörnyű és nagyon sok labdát adok el, de a csapatom és az edzők önbizalmat adnak nekem, hogy túljuthatok ezen. Élvezem az ittlétet, a város ugyan kicsi, de a szurkolók imádják a kosárlabdát, ez pedig jó dolog. A csapattársaim is nagyszerú srácok és könnyű velük együtt játszani."

McNeail azt is elmondta, hogy bár nyilván veszteség Antonis Constantinides eltiltása, de az edző stáb remek munkát végez és megkönnyíti a dolgukat - a következő ellenfélről viszont egyelőre nincs sok információja, nem igazán tudja, hogy mit várjon a pénteki mérkőzéstől.

"Egyelőre nem tudok sokat a Kecskemétről, de ahogy az összes többi meccsen, úgy itt is a keménység lesz a fontos. Megpróbálunk nyerni."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus