Megyeiből az All-Star gálára

Meghívást kapott a hétvégi All-Star gálára a legutóbbi MEFOB döntő hőse, az NBII-es SzoESE játékosa, Szabó Bence.

 

Komoly elismerésben részesült Szabó Bence, aki négy évvel ezelőtt még a szép emlékű Sárvár NBI/B-s együttesének junior, valamint felnőtt csapatában gyűjtögette a játékperceket, pontokat, lepattanókat. A 22 éves magasember oroszlánrészt vállalt a Szombathelyi Egyetemi Sport Egyesület 2014/15-ös szezonban aratott MEFOB győzelméből. Természetesen a szlovéniai Koperben rendezett Egyetemi Európa-bajnokságon is szerepelt, ahol társaival Magyarországot képviselték. Idén amellett, hogy a szombathelyi NBII-es alakulat tagja, nevelőegyesülete, a Celldömölki VSE színeiben is szerepel, a Szombathely város-városkörnyék Kosárlabda Bajnokságban, s emellett még a labdarúgás is szerepet játszik életében.

Kezdjük a jelennel. Gratulálunk a meghívódhoz, mellyel lehetőséged lesz pályára lépni az Egyetemi válogatott tagjaként az U20-as nemzeti együttes ellen a hétvégi Rookie Game-en. Mondhatjuk, hogy karriered egyik legnagyobb elismerését zsebelted be? Vagy ez csak egy jó, szórakoztató hétvégi kosarazás lesz?

Először is köszönöm a gratulációt. Igen, mondhatjuk, hogy ez a legnagyobb elismerésem, hiszen nem fordult velem elő sokszor, hogy egyéni díjat kaptam volna, vagy mint jelen esetben meghívást. A kosárlabda számomra élvezet, a gálán meg még jobban fogom élvezni.

Kanyarodjunk egy kicsit vissza a történelemben. Mikor kezdtél kosarazni? Honnan ered a játék szeretete?

Még gimnáziumban, elsős koromban kezdtem el, akkor nagyon kezdetleges volt Celldömölkön a kosárlabda. Heti egy edzés volt, de szerencsére a gimnázium biztosított tömegsportot, ahol szabadon kosárlabdázhattam, magamat edzve. Első komoly edzéseim Sárváron, az NBI/B-ben kezdődtek. 17 évesen ott egy évig voltam, onnan kerültem az egyetemi csapatba, ahol máig kosarazom. A második kérdésedre válaszolva imádom a labdajátékokat, a kosárlabdára talán azért esett a választás, mert ebben szereztem a legtöbb sikerélményem.

Bár győzelmekben nem bővelkedett a sárvári karriered, mégis úgy vélem, sokat profitáltál az ott eltöltött időből. Egyetértesz?

Teljes mértékben, számomra kicsit olyan volt, mintha bedobtak volna a mély vízbe. Sokat tanultam ott.

Ha valaki, akkor te pontosan tisztában vagy a hála fogalmával. Hiába igazoltál ugyanis Szombathelyre, nem hagytad el a Celldömölk megyeiben szereplő csapatát, melyet a mai napig erősíted, mivel visszajátszol az NBII-ből. Hogy bírod ezt a többfrontos terhelést? Sohasem kellett választanod, hogy egyik vagy másik csapathoz kötelezd el magad?

Ehhez a többfrontos terheléshez még egy kis foci is tartozik, mivel Nemeskocson megyei III. osztályban is focizom. Hiszem, hogy Celldömölkön sikerül elérni egy komolyabb szintet a kosárlabda terén, hogy a gyerekek ne csak a kézilabda és a labdarúgás között választhassanak. Sajnos előfordul, hogy ütközik a két meccs, próbálom felmérni, mikor melyik meccs fontosabb az adott csapatnak.

Mesélj egy kicsit a tavalyi MEFOB döntőről! Hiszen ott kiemelkedően játszottál, főleg az aranyéremről döntő DEAC elleni mérkőzésen.

Az első, amivel kezdeném, az a hangulat, ahogy a terem megtelt a sok diákkal, volt, aki lábossal fakanállal szurkolt, nagyon jó érzés volt. Másodszor a csapatösszetartás, amit ki tudnék emelni. Együttesünk nem először volt négyes döntőn, kétszer lettünk négyből negyedikek, a csapat többnyire ugyanaz maradt, ebből sokat merítettünk, tudtuk, hogy mi a cél, tudtuk, hogy képesek vagyunk rá és ez csapatként sikerült is. Amit még kiemelnék, hogy a DEAC edzője a négyes döntő előtt adott nyilatkozatában elmondta, hogy kik lehetnek az esélyesek a győzelemre, minket meg sem említett, ami még fokozta, hogy megmutassuk, mit tudunk.

Mi az alapvető célkitűzés ebben a szezonban számodra Szombathelyen, illetve Celldömölkön?

Szombathelyen a célunk újra megnyerni az egyetemi bajnokságot. Celldömölkön a legjobb háromba való bekerülés.

Mi a legkellemesebb élményed, amit játékosként és/vagy szurkolóként megéltél?

A szombathelyi egyetemi négyes döntőt tudnám mondani, a három meccsen minden egyes pontnak úgy örültem, mintha azzal nyertünk volna.

Zárjuk az All-Star gálával az interjút. Kelet vagy Nyugat? Egyetemi vagy U20-as válogatott? Kik lesznek a mérkőzések győztesei?

Szerintem Nyugat és az Egyetemi csapat fog nyerni.
 

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus