Melvin egyre jobban érzi magát Fehérváron

Cleveland Melvin, az Alba Fehérvár amerikai légiósa a II. Nyíregyháza Nagydíjon is hatékonyan és ponterősen kosarazott - Marcel Tenter is elégedett vele. A játékos az albakosar.hu-nak nyilatkozott.

Kétszer 18, egyszer 14 pontot szerzett, a nyíregyházi felkészülési torna legjobbja volt Cleveland Melvin. A fehérvári szurkolók a korábbi hazai meccseken is nagyon figyelték, mire lehet képes az amerikai játékos, aki itthon a Prievidza ellen a második félidőben villogott. A szlovákiai tornán kevésbé, de a múlt hétvégén ismét húzóembernek bizonyult, Marcel Tenter vezetőedző elégedett lehetett vele.

"Egyre otthonosabban érzem magam a csapatban és a pályán is, a játékszisztémákat már jobban értem, így nem csoda, hogy az utolsó tornán már jól ment a játék. Az összhang nagyon fontos a csapaton belül, ez is javul, hiszen sokat dolgozunk együtt. Nyíregyházán jól játszottunk" - értékelte a három győzelemmel záruló tornát, saját és az Alba teljesítményét röviden Melvin.

Az Európában újonc kosarasnak sok mindent meg kell szoknia, ami változás eddigi életéhez és játékához képest, de alapvetően ugyanazokra az erényeire próbál építeni, mint a tengerentúl:
"A négyes poszton vagyok igazán otthon, az az erősségem. A nagyobb védőket átdobom vagy leütéssel elviszem mellettük a labdát, a kisebbeket pedig be tudom tolni a palánk alá, így itt érvényesülhetek igazán. A kinti dobásaimban is bízom, a legutóbbi meccsen már sikerült is néhány. Sokat dolgozom rajta folyamatosan, mert ez is egy jó fegyver."

Akárcsak Cleveland, az Alba is hullámzóan teljesített az előszezonban, ami nem baj, hiszen a sok munkával együtt járnak a holtpontok. Lényeg, hogy a fontos időszakban majd mindenki jól játsszon, ha így lesz, az amerikai légiós szerint nyugodtan tervezhetnek merészebben. Igaz, Amerikában magától értetődő a pozitív szemlélet.
"A csapat egyre jobb, most is nyertünk három meccset. És nem is lehet más a cél, mint az összeset megnyerni, de az a minimum, hogy a playoffba be kell jutnunk a bajnokságban. Ott pedig nagy meccseket játszani a legjobb ellenfelekkel" - adott programot a következő hónapokra Melvin

forrás, fotó és slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus