Mit várnak a résztvevők a mai NBI/A-s meccsektől?

Hangolódjunk a negyedik forduló ma esti meccseire a résztvevők gondolataival!

DEAC - JP-Auto JKSE

Berényi Sándor, DEAC (debka.hu): – Kétszer is játszottunk velük a közelmúltban, mindkét találkozón érződött, hogy közel azonos képességű csapatokról van szó. Nikola Lazic mindig jó felfogású társaságot rak össze, sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Hozzánk hasonlóan náluk is kiesett egy magyar kulcsjátékos Czirbus személyében, így ők sincsenek könnyű helyzetben. Annyival könnyebb dolga van szombati riválisunknak, hogy ők nem játszottak hét közben, így ők egyrészről frissebbek is, mint mi, másrészről egész héten ránk készülhettek. Döntő lehet, hogy melyik csapat tudja majd a másikra erőltetni saját játékát, nagyon fontos meccs ez számunkra, szeretnénk megnyerni a találkozót. Sajnos két nappal a mérkőzés előtt én sem tudom, hogy milyen felállásban fogunk szerepelni, Bognár biztosan nem léphet még pályára, de a másik két játékos szereplése is több, mint kérdéses. Igyekszünk minden eshetőségre felkészülni, kielemezzük ellenfelünk játékát, és megpróbálunk a legutóbbi hazai mérkőzésünkhöz hasonló teljesítményt nyújtani.

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA

Garamvölgyi Ákos az előző, ZTE elleni győzelmük után beszélt a Pécs elleni mérkőzésről is - ezen a linken hallgathatjátok meg a gondolatait.

Simon Kristóf a Panthers TV-nek szintén beszélt csapata előző, Szedeák elleni meccséről, majd rátért a Paks elleni összecsapásra is - ezen a linken nézhetitek meg, mit nyilatkozott az idényt kiválóan kezdő hátvéd.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - MAFC

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Az a csapat, amelyik nyerni tud Sopronban és egylabdás meccset vív Körmenden, minden tiszteletet megérdemel. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a Falco jobb erőt képvisel, mint a MAFC – de ezt a pályán bizonyítani is kell. Megpróbálunk az első perctől erős tempót diktálni, rögtön magunkhoz kell ragadnunk az irányítást. Mert ha engedjük lendületbe jönni a MAFC-ot, akkor élni fog a lehetőséggel. Hiszen nyomás nélkül, felszabadultan játszhat, ezen a meccsen nem veszíthet semmit. Ellenfelünknek van néhány jó légiósa, ügyesek, motiváltak a saját nevelésű játékosai, és mindig csapatként dolgoznak. A MAFC veszélyes, kiszámíthatatlan rivális, mindig képes bravúrokra – azon leszünk, hogy Szombathelyen ne történjen meglepetés. Mi vagyunk az esélyesek, szeretnénk győzelemmel, szép játékkal kiszolgálni a közönségünket. Kicsi fáradtságot érzek a társaságon, de bele fogunk rázódni, bele kell rázódnunk az erőltetett menetbe!

Az előző idényben még a MAFC-nál játszó Kucsora Csaba a Falco hivatalos honlapjának nyilatkozott, és szerinte koncentrált játékkal verheti volt klubja - ezen a linken láthatjátok a fiatal játékossal készült interjút.

Kaposvári KK - Egis Körmend

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Nagyon rövid az idő a következő meccsig, ezért kulcskérdés, hogy miként tudjuk újra feltölteni, felfrissíteni a játékosainkat a szerdai meccs és az utazás után. Mindenki fáradt, ezért elsőként ez volt a feladatunk. A pénteki nap már a taktikai felkészülés jegyében telt. A kaposváriak az első két meccsen megmutatták, hogy veszélyesek bárkire – és most ők lesznek hazai pályán. Mindent ki kell adnunk magunkból, ha nyerni akarunk. Márpedig ez lesz a célunk, mint minden találkozón. Figyelnünk kell arra, hogy a Kaposvár szeret magas szerkezettel játszani, ami nem megszokott számunkra sem. Fontos, hogyan reagálunk majd az ilyen helyzetekre. Remélem, fizikálisan és mentálisan is készek leszünk erre a megmérettetésre, és jó teljesítménnyel tudunk majd kirukkolni. Akkor elégedettek lehetünk a meccs után.

Németh Ákos az MTE TV-nek nyilatkozott a Steaua Bukarest elleni idegenbeli sikerről, majd rátért arra is, mit vár a Kaposvár elleni mérkőzéstől - ezen a linken hallgathatjátok meg a körmendi játékos gondolatait.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK

Andjelko Mandics, Szedeák (SzegedMa): "A védekezésünk nem volt rossz Pécsen sem, de a végére egy kicsit elfáradtunk. Négy labda eldöntötte a meccset: mi kihagytunk két ziccert, egyszer eladtuk támadásban és volt egy hibánk hátul, ez pedig már a meccsünkbe került. Sajnos most a kinti dobásaink sem segítettek, Josh Fortune is kisebb problémával vállalta a meccset, Andrija Ciricre pedig nem számíthattunk. Végig küzdöttünk, nagy energiával játszottunk, de a hajrára már elfogytunk. Az összeállításunk meghatározhatja a szombati mérkőzést, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy bravúrt hajtsunk végre."

Mandics a SzegedMa.hu-nak hozzátette: ahhoz, hogy megállítsák a Szolnokot, mindenképpen arra lesz szükségük, hogy a legjobbjukat hozzák, míg a széles repertoárral rendelkező Olajtól egy gyengébb nap kellene.

Juhos Levente a pécsi vereség után kitért a Szolnok elleni összecsapásra is - ezen a linken nézhetitek meg.

Szolnoki részről Tóth Zoltán és Szarvas Gábor mondták el gondolataikat az Olaj TV-nek az ellenfélről és arról, mit kellene tenniük a győzelem érdekében - ezen a linken láthatjátok a beszélgetést.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus