Mitől kezdett ennyire jól a Kecskemét?

Dramicanin a megfelelő négyes - Thompson több területet nyit Djeraszimovicsnak is - küzdelmes meccsre számít a PVSK ellen Forray Gábor.

Kiváló játékkal aratott magabiztos győzelmet az NBI/A-csoport nyitófordulójában a Kecskemét, hiszen Wittmann Krisztiánék nagy különbséggel győzték le a Zalaegerszeget idegenben. Az ide évre kicsit átalakult a gárda, de az már a felkészülés során is látszott, hogy jó formában várja a rajtot.

"Nem csapjuk be magunkat, az eredmény kicsit kifutott lett a végére, de a győzelmünk nem az, szerintem az teljesen megérdemelt. Jó formában vártuk a meccset, az első félidőben előnybe kerültünk a kiváló védekezésünkkel, majd igazából a negyedik negyedben jött az extra dobóforma, ezért lett ekkora a különbség" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője.

"Jó erőállapotban van a csapat, úgy érzem, hogy sikerült megtalálni a jó rotációt, mindenki tudja a dolgát, a szerepét. Védekezésben mindenkinek el kell végeznie a feladatát, fegyelmezetten meg kell csinálni mindent, támadásban pedig arra törekszünk, hogy mindenki ki tudja használni az erősségeit" - tette hozzá a tréner arra a kérdésre, hogy mitől van ilyen jó formában a csapat.

A keret valamennyire azért átalakult az előző szezonhoz képest, hiszen többen is távoztak az alap rotációból, illetve több meghatározó játékos érkezett. "Ivosev nagyon nagy veszteség volt, rendkívül komplett játékos, Magyarországon az egyik legkiemelkedőbb, aki tud játszani kint, de belül, a palánknak háttal is. Ő volt a vezérünk, így nehéz volt pótolni, hozzá hasonló kalibert és karaktert kerestünk, aki szintén veszélyes kintről, de belül is lehet használni. Dramicanin ilyen játékos, talán jobban dob Ivosevnél és ő is használható pozícióban. Nálunk ilyen négyesekre van szükség" - magyarázta Forray.

"Bernard Thompson egy olyan játékos, akiről nem lehet behúzódni, aki meg tudja bontani a védekezést, be tudja dobni a hármast, de ha éppen nem megy neki, akkor is hasznos tud lenni, hajt, védekezik. Ő ezzel több területet nyit Djeraszimovicsnak is, illetve saját maga is egy plusz opció támadásban. Róla kértünk információkat az előző két klubjától, Dramicanint pedig ismertem Jászberényből, így nem vettünk nagy zsákbamacskát" - ejtett szót a másik új légiósról, Bernard Thompsonról is.

A hétvégén a PVSK ellen lép pályára hazai környezetben a Kecskemét, de Forray egyáltalán nem számít könnyű találkozóra, sőt. "A zalaegerszegi győzelmünkkel terhet raktunk magunkra, mert most már mindenki azt várja, hogy nyerjünk itthon is. A Pécs egy kiváló csapat, nagyon jó és mély rotációval, amely képes alacsony és magas szerkezetben is játszani. Csirke Ferenc bátran nyúlhat és nyúl is a fiatalokhoz, akik mind utánpótlás-válogatottak, az pedig nem jelent semmit, hogy kikaptak az első fordulóban a Szolnoktól. Ez a két csapat mindig nagyon kemény, harcos, küzdelmes meccseket vív egymással, sok múlik azon, hogy ki hogyan reagál erre, de rengeteg olyan faktor lesz, ami dönthet. Sosem adják fel, szívósan kosárlabdáznak, most is ilyen mérkőzésre számítok" - tekintett előre a szakember.

fotó: kesport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus