Mohácsi a ZTE-ről

A Zalakerámia ZTE KK új igazolása, Mohácsi Máté beszélt csapata honlapjának, a ztekosar.hu-nak a felkészülésről és az egyesület helyzetéről.

- Túl vagyunk az első felkészülési mérkőzésen, egy horvát másodosztályú gárda legyőzésével elindult a tesztmeccsek dömpingje. Hogy értékeled az első megmérettetést?

- Nagyjából azt kaphattuk, amit vártunk. Ilyenkor az eredmény másodlagos, de ha jobban figyelünk, akkor a végén lehetett volna 25 pont körül is a különbség. De 2-3 hét után nem lehetünk elégedetlenek, jó volt ez első felvonásnak. Főleg védekezésben, de támadásban is rengeteg új dolgot tanultam személy szerint én – de szerintem a csapat is -, hogy ez beérjen ahhoz idő kell, csiszolódnunk kell. Sok kiforratlan támadásunk volt még és védekezésben is sokszor lemaradtunk, de lesz még időnk ezt korrigálni.

- Rögtön következő alkalommal a 45. Gumiflex Nemzetközi Göcsej Kupán 3 fellépés vár rátok a hétvégén. Hogyan várod a meccseket?

- Még soha nem vettem részt ilyen tornán, de természetesen tudom, hogy hosszú évek-évtizedek óta az ország legnívósabb kosárlabda tornája a Göcsej Kupa. Itt sem az eredmény lesz az elsődleges, de én személy szerint mindenképp döntőt játszanék a ZTE-vel és ha ott vagyunk, meg is nyernénk hazai közönség előtt. De a legfontosabb, hogy a tervek szerint haladjunk a csapat építésével.

- Noha csak egy meccsen vagyunk túl, mégis mit gondolsz: milyen jellegű kosárlabdát játszó csapat lehet a ZTE a következő szezonban?

- Nem csak „üres lőzung”, hanem valóban úgy érzem, hogy Zalaegerszegen Raúl Jimenez edzőnél mindenki tiszta lappal indul. Nem számít, hogy valaki idegenlégiós – attól még nem fog 35 percet játszani. Csak az edzésmunka és az adott napi teljesítmény számít. Erre alkalmas keretünk is van, hiszen akár 9-10 bármikor bevethető kosarasa van a ZTE-nek, és sok hasonló képességű kosaras van most nálunk. A játékunkat a gyorsaság jellemzi, talán ez a szó írja le legjobban a stílusunkat, igyekszünk gyorsan indulni és akár 6-7 másodperc alatt befejezni egy támadást - ez lehet a legnagyobb fegyverünk. Sok pilléren nyugvó csapat vagyunk, ehhez elengedhetetlen, hogy pályán és azon túl is megtaláljuk az összhangot. Eddig minden nagyon jól alakul, a külföldi játékosok is pozitív személyiségűek, nyitott emberek, akikkel nem csak kosárlabdáról, hanem bármi másról is lehet beszélgetni. Jó úton halad a beilleszkedésük.

És hogy halad a Te beilleszkedésed, hiszen Te is először vagy távol nevelőegyesületedtől?

- Simán ment a költözködés, nagyon jó helyen és kényelmesen lakom, közel mindenhez. Egy-két napra a családom is meglátogatott és hamarosan a barátnőm is érkezik. Nyíregyháza után nagyon érződik mindenen, hogy Zalaegerszegen nagyon szeretik az emberek a kosárlabdát és sokaknál kiemelt helyet foglal el a csapat. Ez nagyon jó érzés és a későbbiekre is sok erőt adhat, reméljük, jó eredményekkel tudjuk ezt csapattársaimmal együtt meghálálni.

- Tegnap véget ért Spanyolországban a kosárlabda vb-döntő, ahol Amerika megverte Szerbiát. Mennyire tudtad követni a meccseket és örülsz-e a végső győztesnek?

- Alapvetően ha magyar kosármeccs megy a tévében, azt igyekszem mindig megnézni, hiszen minden csapatban vannak ismerősök, barátok. A többi kosaras tévés eseményt csak elvétve követem, a legutóbbi kosár vb-t pedig szinte fizikailag is lehetetlen lett volna, hiszen legtöbbször az edzésünk belelógott a meccsek időpontjába. A negyeddöntőktől néztem inkább a meccseket és talán 2-3 összecsapást tudtam végig követni. Favoritom nem volt, de szerettem volna, ha nem az USA lesz a végső győztes. Ez nem jött össze, de természetesen ismét megérdemelten ért fel a világ tetejére az amerikai válogatott.

forrás és fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus